vinzarea imobilului (sigur este proprietate publica? aceasta nu poate fi vinduta, probabil este proprietate privata a Statului) nu inseamna rezilierea contr de inchiriere daca sunt indeplinite dispozitiile NCC ptr opozabilitatea contractului fata de noul proprietar.
problema investitiilor se rezolva cf contractului de inchiriere/ NCC in caz de tacere a contractului.
ce investii ati facut? poate ca ce credeti dvs ca sunt investiii pot fi calificate ca lucrari de intretinere.
Imobilul este proprietate publica administrata de Mapn,domeniul public al statului,cunosc diferența dintre proprietăți,tocmai din acest motiv sunt nelamurit.
Investiția făcută de mine in acest imobil consta in demolarea unor anexe ce erau dezafectate si construirea unui spațiu complet nou.,si modernizarea celor existente.
Nu vad cum va face trecerea din public in privat,probabil prin OUG.
Pe mine mă interesează daca beneficiez de dreptul de premtiune la vânzarea acestui imobil.
Mentionez ca nu este prevazuta in contractul de închiriere aceasta clauza.,si in plus nu este o locuința.,este un imobil destinat producției .
Destul de încurcata situația,pt ca in cazul in care nu pot cumpara prin vânzare directa si se va supune proceduri de licitație publica,atunci contractul de închiriere ar trebui reziliat înainte de licitație,si in acest caz rămân descoperit pana la adjudecare.
Ce pot face legal in aceasta situație.?
Multumiri.
dreptul de preemtiune este legal (prevazut de lege) sau conventional (prin contract). daca nu exista vreo lege speciala in care sa fie prevazut acest drept si nu este mentionat nici in contract, atunci nu aveti nici o sansa.
ptr aceste lucrari aveti toate autorizatiile legale precum si acordul proprietarului? nu se pot cere despagubiri ptr lucrari ilegale sau facute fara acordul proprietarului.
Ok.dar daca este prevazut de lege,de ce trebuie prevazut in contract sau într-o lege specială.
La ce faceți referire când spuneti lege specială,?exista un drept legal ce poate fi perimat sau înlocuit de o lege specială.Unde legea nu distinge nici interpretul nu trebuie sa distinga.
Lucrările au fost executate cu acordul proprietarului si in plus a fost obligația mea prevăzută si in contractul de închiriere,numai ca valoarea lucrărilor pt.reabilitare si modernizare a depășit cu mult cuantumul sumei prev.in contract,respectiv ,proprietarul a prevazut la încheierea contractului valoarea de 15.000lei necesari pt lucrări,dar eu am cheltuit mult mai mult.
In ce privește autorizarea lucrărilor conf.contractului aceasta cade in sarcina mea ,dar doar sa solicit si sa intocmesc documentația ,lucru ce l-am si făcut,dar ulterior am aflat ca ei vor elibera autorizatia de construcție,dar nici pana acum nu au eliberat-o.Au venit la fata locului după ce am construit au masurat,evaluat si a rămas sa intram in legalitate.
Mapn-ul are un regim special privind construcțiile,au un departament special care eliberează C.U si Autorizatie de construcție.
In fine sper sa găsesc o soluție amiabila ,singurul lucru care mă ingrijoreaza este sa nu îmi sufle altcineva afacerea ,după ce am muncit atât.
Oricum mi-am asumat un risc destul de mare când am început investiția .
Multumiri.
Cu bine
lipsa autorizatiei inseamna ca ati efectuat lucrari ilegale si deci nu veti fi despagubit. depunerea unei cereri ptr eliberarea acesteia nunachimba cu nimic situatia.
sincer, as fi multumit daca nu veti fi amendat si ibligat la repararea prejudiciului sau chiar la refacerea lucrarilor demolate ilegal.