avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme spatiu inchiriat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme spatiu inchiriat

Buna seara. Imi desfasor activitatea(bar+fastfood) intr-un spatiu inchiriat(contractul de inchiriere a fost facut pe 5 ani, au mai ramas 2 ani si jumatate). Acum jumatate de an imobilul a fost ipotecat(grad 1) la banca ptr un credit. am inteles de la proprietar ca acesta doreste sa vanda spatiul in care imi desfasor activitatea. precizez ca am facut investitii destul de mari in spatiu, s-a creat un vad comercial intrucat inainte nu s-au mai desfasurat activitati comerciale.
1) ce se intampla daca proprietarul nu mai plateste ratele si banca preia spatiul?
2) ce se intampla daca proprietarul vinde unui tert, ma poate da afara inainte de termenul prevazut in contractul de inchiriere?
3) pot inscrie la cartea funciara acest contract de inchiriere ptr a anunta vreun eventual cumparator?
4) ce metode ar fi sa blochez acesta vanzare, nu imi convide sa parasesc acest spatiu dupa ce am facut investitii mari cu amenajarea, utilare, vad comercial etc.
5)pot cere despagubiri actualului proprietar.
sunt la zi cu plata chiriei, oricum e greu sa faci afaceri in Romania si dupa ce am auzit si intentiile proprietarului imi vine sa ma reprofilez.
Multumesc mult pentru eventualele sfaturi!
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: carolmihai , utilizator 13:50, 22 Martie 2013
1-Aveti dreptul sa solicitati notarea la OCPI a contractului de locatiune
2-In conditiile in care proprietarul detine calitatea de debitor dvs ca si locatar nu puteti ridica pretentii asupra relatiilor/raporturilor fata de creditor
Daca doriti aveti dreptul sa participati la eventuala vanzare
In raport de clauzele contractual negociate si asumate aveti dreptul sa solicitati locatorului recuperarea c/v investitie spatiu
Mulumesc pentru raspunsuri.
Din pacate nu pot participa la eventuala licitatie.
Sa inteleg ca daca proprietarul nu mai poate plati rata si imobilul va trece in proprietatea unui eventual castigator al licitatiei, inainte de expirarea termenului ctr de inchiriere, imi pot face bagajul?
alte idei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preemptiunea spatiului inchiriat suzit200 suzit200 Societatea x inchiriaza spatiul de la societatea y,societatea y inainteaza o adresa cu dorinta de a vinde spatiul chiriasului,dar peste noapte se ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere nickelman200 nickelman200 am probleme cu contractul de inchiriere.proprietara doreste sa rezilieze contractul unilateral inainte de termen (3.5ani)fara motiv cu toate ca in 6 ani nu am ... (vezi toată discuția)
Bună seara, aveți amabilitatea să îmi dați niște sfaturi ... dxt_morgan dxt_morgan Bună seara, aveți amabilitatea să îmi dați niște sfaturi vă rog ? 1. Doresc să închiriez un spațiu comercial în care să investesc niște bani ... (vezi toată discuția)