avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, aveți amabilitatea să îmi dați niște ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, aveți amabilitatea să îmi dați niște sfaturi ...

Bună seara, aveți amabilitatea să îmi dați niște sfaturi vă rog ?

1. Doresc să închiriez un spațiu comercial în care să investesc niște bani pentru amenajare. Aș putea trece în clauză/contract ca în cazul în care întâmpin probleme diverse care mă împiedică să desfășor activitatea din cauza proprietarului și sunt nevoit să plec din spațiu, să primesc daune compensatorii ?

2. Semnarea contractului de exemplu pe 5 ani de zile (pentru a avea o chirie fixă, să nu am surpriza ca după un an în care am investit să-mi dubleze chiria).
În caz de insolvență a firmei mele, voi fi nevoit să plătesc din fonduri personale chiria pentru anii rămași ?

3. Cum să abordez situația referitor la un contract de închiriere în care aș dori să fie revizuit de un avocat ( contra-cost ) ? Din ce am mai auzit, proprietarii de spații nu prea sunt de acord să vină chiriașul cu contractul propriu de închiriere. Sunt obișnuiție să fie semnat fără a fi citite aceste contracte...

Mulțumesc foarte mult !

Alte discuții în legătură

Contract de ichiriere spatiu camiha camiha O societate comerciala vrea sa inchirieze un spatiu -hala- pentru o anumita destinatie. Problema mea abia incepe: se vor face investitii mari pentru amenajare ... (vezi toată discuția)
Probleme spatiu inchiriat carolmihai carolmihai Buna seara. Imi desfasor activitatea(bar+fastfood) intr-un spatiu inchiriat(contractul de inchiriere a fost facut pe 5 ani, au mai ramas 2 ani si jumatate). ... (vezi toată discuția)
Imbunatatire spatiu inchiriat birta birta am un contract de inchiriere de la persoana juridica in care se specifica compensarea chiriei cu cheltuielile de imbunatatire spatiu.care sint inregistrarile ... (vezi toată discuția)