avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de ichiriere spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de ichiriere spatiu

O societate comerciala vrea sa inchirieze un spatiu -hala- pentru o anumita destinatie.
Problema mea abia incepe: se vor face investitii mari pentru amenajare in scopul desfasurarii unei anumite activitati.
Ce clauze contractuale ar putea fi inserate in asa fel incat investitia sa fie recuperata?
Eu m-am gandit la amortizarea investitiei prin scaderea din chirie, avand in vfedere ca durata contractului este mare: 10 ani.
Pot fi introduse alte clauze care sa favorizeze chiriasul in cazul de fata?
Ar putea cumva, chiriasul sa devina proprietar al spatiului rezultat in urma amenajarii?
Cel mai recent răspuns: camiha , utilizator 14:03, 14 Aprilie 2009
In nici un caz nu va putea chiriasul deveni proprietar fara acordul proprietarului actual. Clauzele care sa favorizeze chiriasul pot fi introduse cu respectarea legilor in vigoare si a Constitutiei.
In niciun caz. Contractul de inchiriere are cu totul alt obiect si nu este un contract de vanzare-cumparare. Prin contractul de inchiriere puteti prevedea modalitatea de amortizare a cheltuielilor cu amenajarea. Asta daca si proprietarul este de acord.
Multumesc frumos pentru opinii!
Am introdus deja in contract clauza cu amortizarea cheltuielilor de amenajare......si binenteles ca este necesar acordul locatorului.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere camiha camiha Este in curs de perfectare un contract de inchiriere a unei hale pe o perioada destul de mare....10 ani. Se vor face investitii pentru amenjarea halei de ... (vezi toată discuția)
Investitie sau cheltuieli reparatii? tincuta30 tincuta30 O societate a inchiriat pe o perioada de 10 ani un spatiu pentru a desfasura activitate de alimentatie publica - restaurant. Spatiul inchirat era cu finisajele ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix mariab51 mariab51 functionez in spatiu inchiriat ,de curind am efectuat lucrari de amenajare care au valoare de mij.fix.contabilul meu a inregistrat aceste cheltuieli de ... (vezi toată discuția)