avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mijloc fix

functionez in spatiu inchiriat ,de curind am efectuat lucrari de amenajare care au valoare de mij.fix.contabilul meu a inregistrat aceste cheltuieli de amenajare in contul mij,fix mai exact in cat,constructi.Eu cred ca nu este corect ca in SRL meu sa apar cu constructie din moment ce am efectuat amenajarea unui spatiu inchiriat.Motivatia contabilului a fost ca este o cheltuiala prea mare si trebuie amortizata in 4 ani.Credeti ca in Bilant daca apar cu constructie este corect?va multumesc mult pt cei care imi raspund
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 13:22, 18 Iulie 2009
Nu apareti in bilant cu constructii, ci cu cheltuieli cu constructii , lucru total diferit!
Contabilul dvs are dreptate!
mariab51 a scris:

functionez in spatiu inchiriat ,de curind am efectuat lucrari de amenajare care au valoare de mij.fix.contabilul meu a inregistrat aceste cheltuieli de amenajare in contul mij,fix mai exact in cat,constructi.Eu cred ca nu este corect ca in SRL meu sa apar cu constructie din moment ce am efectuat amenajarea unui spatiu inchiriat.Motivatia contabilului a fost ca este o cheltuiala prea mare si trebuie amortizata in 4 ani.Credeti ca in Bilant daca apar cu constructie este corect?va multumesc mult pt cei care imi raspund

amortizarea amenajarilor la spatiile inchiriate sa face pe durata contractului de inchiriere dpv fiscal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Oranina Dumitru, Contabil
tocmai asta e problema ca in BILANT APAR CU MIJLOC FIX LA CONSTUCTI ?EU CRED CA NU ESTE CORECT?SAU DUPA EXPIRAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE CONTABILUL VA STORNA OPERATIUNEA ?SE POATE STORNA DUPA 4 ANI ?CE EXPLICATIE VA AVEA NOTA DE STORNARE?
pana la expirarea contractului se amortizeaza constructia, asta vi s-a spus deja.
Eu cred ca daca 5 oameni diferiti au aceeasi parere, ar trebui sa va puna pe ganduri, nu?
"OMFP 1752/2005:
Art.93. (2) Cheltuielile efectuate în legătură cu imobilizările corporale utilizate în baza unui contract de închiriere, locaţie de gestiune sau alte contracte similare se evidenţiază în contabilitatea entităţii care le-a efectuat, la imobilizări corporale sau drept cheltuieli în perioada în care au fost efectuate, în funcţie de beneficiile economice aferente, similar cheltuielilor efectuate în legătură cu imobilizările corporale proprii.

*lasati contabilul sa-si faca treaba, este corect ceea ce v-a spus..
*ch.af.acestei investitii/amenajari se introduc in contul 231
*la terminarea amenajarii avem: 212 amenajare spatiu af.contract inchiriere nr.xx/data = 231XXX
*lunar se amortizeaza pe perioada contractului 681=281 valoarea investitiei/nr de luni af.perioadei de inchiriere
*la sf.contractului avem: 281=212

Alte discuții în legătură

Cheltuieli amenajare vasile2009 vasile2009 Cum se inregistreaza cheltuielile efectuate cu amenajarea sediului de catre o firma cu contract de comodat? proprietarul este persoana fizica. S-a ... (vezi toată discuția)
Transformare unui spatiu fany62 fany62 Schimbarea destinatiei unui spatiu din hala de productie in spatiu comercial cu compartimentarile aferente poate fi catalogat drept reparatii curente ? In ce ... (vezi toată discuția)
Chelt cu amenajare spatiu firma ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea buna ziua. pe ce cont si cum trebuie inregistrate cheltuielile cu amenajarea spatiului unei firme? am inteles ca se amortizeaza pe perioada pe contractului de ... (vezi toată discuția)