avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... transformare unui spatiu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

transformare unui spatiu

Schimbarea destinatiei unui spatiu din hala de productie in spatiu comercial cu compartimentarile aferente poate fi catalogat drept reparatii curente ? In ce cont trebuie facute inregistrarile contabile manopera+materiale avind in vedere ca au fost in regie proprie? Sunt acestea considerate modernizari ? Acestea maresc valoarea imobilizarilor corporale ?
Cel mai recent răspuns: krika8712 , utilizator 20:21, 29 Decembrie 2009

Acest spatiu este inchiriat?
Daca da!... cheltuielile efectuate in legatura cu imobilizarile corporale utilizate in baza unui contract de inchiriere, locatie de gestiune sau alte contracte similare se evidentiaza in contabilitatea entitatii care le-a efectuat, fie la imobilizari corporale fie ca drept cheltuieli in perioada in care au fost efectuate, in functie de beneficiile economice aferente, similar cheltuielilor efectuate in legatura cu imobilizarile corporale proprii
- Receptionarea lucrarilor de investitii la mijloacele fixe inchiriate
212 „Constructii” = 722 "Venituri din productia de imobilizari corporale"
sau
231 „Imobilizari corporale in curs”= 722 "Venituri din productia de imobilizari corporale"
212 „Constructii” = 231 „Imobilizari corporale in curs”
6811 Chelt.privind amortizarea imobilizarilor corporale = 2812 Amortizarea constructiilor


Acest spatiu nu este inchiriat este creat pentru expozitiile proprii.
Si eu ama confrunt cu o problema asemanatoare. In 2007 soc. la care lucrez si-a renovat sediul central al firmei ( sediul fiind acasa la administrator- deci si-a modernizat casa:)) ), iar toate materialele s-au inreg.in contul 231.
Problema este ca acolo au ramas pana in ziua de astazi.
Credeti ca se putea inreg.si altfel sau ce posibilitate am acum de reglare?
Va multumesc frumos si LA MULTI ANI!
Am uitat sa precizez ca s-a lucrat in regie proprie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli amenajare vasile2009 vasile2009 Cum se inregistreaza cheltuielile efectuate cu amenajarea sediului de catre o firma cu contract de comodat? proprietarul este persoana fizica. S-a ... (vezi toată discuția)
Cont 722 natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai concret ... (vezi toată discuția)
Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)