avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de inchiriere

Este in curs de perfectare un contract de inchiriere a unei hale pe o perioada destul de mare....10 ani.
Se vor face investitii pentru amenjarea halei de catre chirias(societate com)......ce clauze as putea insera in asa fel incat costul investitiei sa fie recuperat de la locator( soc. com)
In cazul de fata sunt aplicabile dispozitiile Codului Civil, avand in vedere locatiunea suprafetelor locative cu alta destinatie decat aceea de locuinta apartinand persoanelor fizice sau comerciale cu capital particular, care nu intra sub incidenta reglementarilor speciale. Imi poate confirma cineva?
Inca ceva: daca locatorul vinde lucrul inchiriat, cumparatorul este obligat sa respecte locatiunea facuta inainte de vanzare, cu conditia sa fi fost incheiata prin inscris autentic sau prin inscris sub semnatura privata, dar cu data certa.
poate fi introdusa o asemena clauza in favoarea noastra( chiriasul)?
Ce alte clauze speciale care sa avantajeze chiriasul in cazul dat( investitii suportate de chirias) ar mai putea fi incluse?


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: camiha , utilizator 14:10, 26 Martie 2009
Ma poate ajuta cinva cu informatii?
In contract puteti include orice clauza doriti, conditia este ca ambele parti sa fie de acord cu contractul si sa-l semnaze.
In legatura cu investitiile.....puteti stabili diminuarea platii chiriei sau chiar neplata acesteia pentru o anumita perioada de timp. Dar totul trebuie sa fie inserat in contract.
Intrucat vor fi investitii destul de mari, veti putea insera si o clauza prin care in primii X ani de la semnarea contractului locatorul nu poate denunta unilateral contractul. Astfel, vel putin veti putea amortiza o pate a investitiei.
Buna,
puteti trece urm clauze :
Art... Categoriile de bunuri ce vor fi utilizate de catre locatar(chirias) în derularea contractului de inchiriere sunt următoarele:
a) Bunuri de retur care revin de plin drept, gratuit si libere de orice sarcini LOCATORULUI, la expirarea contractului de inchiriere:
…………………………………………………………………………………………………………..

b) Bunuri de preluare care la expirarea contractului pot reveni LOCCATORULUI, în măsura în care acesta din urmă îsi manifestã intentia de a le prelua, în schimbul plătii unei compensatii egale cu valoarea contabilă actualizată, (conform prevederilor legale):
…………………………………………………………………………………………………………..

c) Bunuri proprii care la expirarea contractului de inchirere rămân în proprietatea LOCATARULUi(chiriasului):
…………………………………………………………………………………………………………..

Va multumesc frumos,tuturor, pentru idei!
Camelia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste varuitul? proprietarul sau chiriasul? panzi01 panzi01 Buna ziua.Sunt chiriasa iar proprietarul meu imi spune ca vrea sa-mi retina bani din garantia bunurilor pentru \"igienizare\" adica pentru varuit.Asta in ... (vezi toată discuția)
Reparatii imobil inchiriat adelinaromina adelinaromina buna ziua lucrez la o firma ce are inchiriata o hala ce apartine unui parc industrial, hala inchiriata cu contract de inchiriere. De cateva luni acoperisul ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)