avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preemptiunea spatiului inchiriat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preemptiunea spatiului inchiriat

Societatea x inchiriaza spatiul de la societatea y,societatea y inainteaza o adresa cu dorinta de a vinde spatiul chiriasului,dar peste noapte se razgandeste,si vrea sa scoata spatiul la licitatie.Functioneaza dreptul de preemptiune in acest caz?P.s In contractul de inchiriere nu e prezenta clauza de preemptiune.Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: suzit200 , utilizator 13:48, 4 Decembrie 2007
Da, functioneaza.
Mult succes!
ionutstanciucu a scris:

Da, functioneaza.
Mult succes!
Poti sa fii putin mai explicit,te rog.Multumesc.Sa astept licitatia intai sau sa deschid acum actiune in instanta
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2007
suzit200, utilizator
Functioneaza in ideea in care societatea care are contract de inchiriere ofera acelasi pret cu societatea care ofera cel mai mult la licitatie. In acest caz de egalitate al ofertelor spatiul va reveni societatii care are contractul de inchiriere si se bucura de dreptul de preemptiune.
praetore a scris:

Functioneaza in ideea in care societatea care are contract de inchiriere ofera acelasi pret cu societatea care ofera cel mai mult la licitatie. In acest caz de egalitate al ofertelor spatiul va reveni societatii care are contractul de inchiriere si se bucura de dreptul de preemptiune
.Deci,va trebui sa liciteze odata cu ceilalti ofertanti,si sa ofere un pret egal,daca inteleg eu bine.
Gresit.
Va trebui sa introduci cerere de chemare in judecata ca sa-i obligi sa respecte dreptul de preemtiune. Si asta cat mai repede.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Contractul de arenda poate bloca vanzarea ? dory.na dory.na Buna ziua, Ma confrunt cu o problema.Am incheiat cu un " nene " un contract de arendare al unui teren agricol,conform acestui contract acel "nene" are drept ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil Leutz_bv Leutz_bv Eu locuiesc intr-o locuinta RIAL, din anul 1994. Acum cateva luni a venit un mandatar din partea proprietarilor, care au fugit din Romania acum foarte multi ... (vezi toată discuția)
Drept de preemptiune spatiu comercial blueskytr blueskytr BUNA ZIUA, reprezint o societate comerciala care a inchiriat un spatiu de la societatea NEGOIU SA, in contractul de inchiriere scrie ca locatatul are drept ... (vezi toată discuția)