avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de premtiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de premtiune

Sunt proprietarul unei parti dintr-un imobil (demisol), iar restul (parterul) este in proprietatea statului (Consiliul local). Mi-am manifestat dorinta printr-o cerere adresata Primariei ca doresc sa reabilitez intregul imobil, deoarece acoperisul este degradat, iar la parter au stat niste chiriasi care nu s-au interesat de aceste problema. datorita infiltratiilor s-adegradat si demisolul care este proprietatea mea.
In urma solicitarii mele (am depus si un proiect de reabilitare), Primaria a programat o licitatie pentru inchrierea partii din imobil care ii revine, iar in caietul de sarcini nu a specificat nimic de situatia proprietatii pentru demisol.
1) Va intreb daca nu suntem in fata unei inducere in eroare prin omisiune si daca eu nu am dreptul de premtiune la inchiriere?
2) Daca investitia pentru reabilitare poate fi dedusa din chirie? Specific ca la o prima evaluare reabilitarea ar costa in jurul valorii de 20000euro.

Alte discuții în legătură

Cine plateste daunele..? AKM AKM Locuiesc la demisol in doua camere fiind propietar.Deasupra la parter sunt doua camere propietate de stat avand ca, chirias o batrana pensionara .Batrana din ... (vezi toată discuția)
Proprietate publica ContSters265929 ContSters265929 Buna ziua, Sunt in căutarea unui raspuns la următoarea problema. Dețin un imobil cu contract de închiriere pe 6 ani,ce aparține domeniului ... (vezi toată discuția)
Casa revendicata ronnie7 ronnie7 In situatia in care intr-un imobil nationalizat, un etaj a fost cumparat de la stat si actualul proprietar locuieste acolo, iar parterul a ramas in continuare ... (vezi toată discuția)