avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa revendicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa revendicata

In situatia in care intr-un imobil nationalizat, un etaj a fost cumparat de la stat si actualul proprietar locuieste acolo, iar parterul a ramas in continuare cu chiriasi, casa fiind revendicata (asa apare pe site-ul primariei bucuresti, ultimul dosr depus de fostul proprietar dateaza din 2005), se pot face reparatii ale exteriorului casei?
Casa necesita macar reparatii minore, pt a preveni degradarea, actualul proprietar al etajului isi poate renova partea lui, ce se intampla cu parterul? Cine trebuie sa plateasca reparatiile parterui si parte din reparatiile comune (acoperis, curte,canalizare)?
Cat mai poate dura procesul de revendicare pana la solutionarea lui intr-un fel sau altul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 11:18, 29 Iunie 2010
daca acele reperatii sunt urgente, dvs si actualii chirasi sunteti obligat sa le faceti.. ele intra la cheltuilelie de administrare si nu sunt deductibile..daca reparatiile afecteaza structura de rezistenta, atunci acestea nu pot fi facute decat de cel ce ramane proprietar pe imobil..
Multumesc f mult pt raspuns.Reparatiile nu afecteaza structura de rezistenta,dimpotriva, previn degradarea majora.Totusi, intr-un viitor apropiat, casa ar necesita renovare completa, practic aceste reparatii ar mai amana momentul.De aceea va intrebam si cat ar mai putea dura procesul de revendicare, sau ar fi mai intelept ca proprietari ai etajului sa vindem aceasta parte si sa iesim dintr-o situatie complicata a carei solutionare nu depinde de noi?
Multumesc.
nu e un moment prea proprice vanzarilor imobiliare, dar aceasta ar fi solutia cea mai buna daca vreti sa scapati de o durere de cap.. sa stiti insa ca cine vede imobilul cum arata pe dinafara isi face o imagine si e posibil sa scada ff mult din pret

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse imobil LucaMoise LucaMoise Descoperire vicii ascunse imobil dupa semnarea unui ante-contract. Buna seara. In luna mai am vizionat impreuna cu reprezentantul unei agentii imobiliare ... (vezi toată discuția)
firma de constructii care isi modifica autorizatia si care degradeaza constructii vecine prepelita mariana prepelita mariana locuim intr-un imobil din b-dul iancu de hunedoara 7 fam din care2 sunt proprietari iar 5 chiriasi la fostul ICRAL buc linga noi colt cu caderea bastiliei se ... (vezi toată discuția)
Modificari imobil - fara autorizatie de constructie alin.zaharia alin.zaharia Buna ziua, Va rog daca se poate ca cineva sa imi ofere raspuns la 2 intrebari cu privire la un imobil pe care intentionez sa il cumpar prin creditare: 1. ... (vezi toată discuția)