Descoperire vicii ascunse imobil dupa semnarea unui ante-contract.
Buna seara.
In luna mai am vizionat impreuna cu reprezentantul unei agentii imobiliare un imobil in zona de Nord a Capitalei.
Imobilul ne-a fost prezentat extrem de frumos, am vazut proiectul de construire, pe afara si in interior casa arata relativ bine, cu fisuri minore, dupa calculele noastre ea necesitand doar niste lucrari de renovare.
Atata agentul cat si proprietarul ne-au prezentat imobilul drept un imobil cu fundatii puternice, subsol tip cazemata din beton, planseu peste subsol din beton, structura parter solida, iar suprastructura de lemn de etaj la fel de solida si bine calculata. Acelasi lucru reiesea si din proiect. Ne-au spus ca proprietarul initial a fost un om foarte important, si si-a construit o casa extrem de solida.
Am fost incantati si acum 10 zile am semnat un antecontract, dand si un avans de 1900 de euro.
Vrand sa facem amenajarile si sa ne mutam pana in iarna, am cerut voie sa intru cu o firma de proiectare, pentru ca dansii sa ne faca un deviz pentru eventuale reparatii si pentru amenajari/finisaje.
Li s-a permis sa vina sa vada casa. Ceea ce au descoperit insa a depasit cele mai negre cosmaruri ale noastre.
Au constatat - analizand fisurile - ca fundatiile nu respecta proiectul si sunt semne majore de tasare. Au constatat ca subsolul nu e din beton decat ca structura, insa peretii sunt toti din BCA, o catastrofa pentru subsol. Nu exista hidroizolare. Subsolul are deja si va avea permanent condens.
Au constatat ca planseul peste subsol este din... lemn, cu sapa turnata peste, alt pericol de aparitie a mucegaiului.
Au constatat ca structura de rezistenta nu respecta proiectul, exista stalpi dezaxati, fara legatura la grinzi, un talmes balmes structural, numai carpeli.
Se trage concluzia ca proprietarul a construit casa cu bani putini, din carpeli, cu materiale de proasta calitate.
Toata structura superioara din lemn este afectata de indoiri si deplasari, de carii, materialul lemnos fiind de proasta calitate.
Toata vata minerala este putrezita, etc, etc.
In concluzie, au considerat ca daca vrem totusi s-o cumparam, si sa ne apucam de reconsolidare+reparatii, ne trebuie peste 60.000 Euro PESTE bugetul initial de renovare, ducand imobilul la un pret exorbitant, iar reparatiile vor dura mai bine de un an.
Am rugat firma de proiectare sa ne faca un raport tehnic, si ne-am decis sa iesim din contract.
Intrebare: in ce conditii putem iesi din ante-contract si sa ne recuperam si banii in acelasi timp? Trebuie actionat proprietarul in instanta?
Am citit prevederile legale legate de viciile ascunse. Ne incadram la asa ceva?
Ante-contractul incheiat la notar NU prevede raspunderea vanzatorului decat pentru alte probleme, legea 112, excutari silite, etc.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns:
emil6702 , utilizator
01:23, 26 Iunie 2015