avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme ulterioare achizitiei!
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme ulterioare achizitiei!

Dupa o negociere de 9 luni,probleme in cascada si actiuni de natura rroma am reusit sa cumpar de la o banca un imobil[casa]adjudecat de respectiva institutie.Precizez ca nu am participat la nici o licitatie.Doua saptamani mai tarziu descopar ca aceasta constructie nu are fundatie din beton.Intrebarea mea e:daca un arhitect de rezistenta imi spune ca imobilul prezinta risc seismic pot trece asa ceva la vicii ascunse?Cei de la banca nu mi-au aratat nici un proiect initial iar despre materialele folosite doar s-a vorbit.Casa a fost executata silit in favoarea bancii.Daca mai descopar si alte chestiuni cum ar fi infiltratii sau alte mascari cum ma sfatuiti sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 18:57, 2 August 2011
Viciile ascunse trebuie sa fi fost ascunse. Adica, dvs. sa nu fi putut sa le constatati pana la momentul incheierii actului de vanzare-cumparare, in urma unei cercetari atente. Daca nu ati vizionat imobilul inainte de incheierea actului (ati facut-o?), acest aspect va este imputabil dvs.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
ContSters103772, utilizator
Imobilul l-am vizitat de 8 -10 ori!Nu m-am gandit niciodata sa vorbesc de fundatie atata timp cat mail-ul de la ei spune ca respectiva constructie are structura de rezistenta din zidarie portanta de caramida,planseu beton si etaj pe structura lemn.Si nu cred ca m-ar fi lasat sa dau gauri prin pereti sa verific veridiciatea spuselor.
Potrivit dispozitiilor art.1352 Cod Civil, pentru a fi antrenata raspunderea vanzatorului pentru viciile ascunse, trebuiesc indeplinite cumulativ 3 conditii :
- viciul trebuie sa fi existat la incheierea contractului.
- viciul sa fie ascuns; pentru a fi considerat ascuns, cumparatorul trebuie sa nu fi putut sa-l cunoasca printr-o verificare normala, dar atenta.
- viciul sa fie grav, adica din cauza lui lucrul sa fie impropriu folosirii sau sa se micsoreze intr-atat valoarea, incat in cunostinta de cauza cumparatorul nu ar fi cumparat sau ar fi platit un pret mai redus.

Daca in informatiile furnizate, vanzatorul v-a prezentat o situatie contrara realitatii, puteti invoca si dolul.
Dolul sau viclenia este acel viciu de consimtamant care consta in inducerea in eroare a unei persoane, prin mijloace viclene, pentru a o determina sa incheie un act juridic.

Amandoua, atat viciul ascuns, cat si dolul, le puteti invoca fie pentru anularea contractului de vanzare-cumparare, fie ca sa obtineti restituirea unei parti din pretul pe care l-ati platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viciu ascuns - probleme imobil cumparat xtheodor xtheodor Buna ziua, In cursul anului trecut am achizitionat un apartament care la prima vedere se potrivea perfect nevoilor mele. Am discutat destul de mult cu ... (vezi toată discuția)
Ctr de vz cump andaalexandru andaalexandru am cumparat o masina ,am facut un ctr de vz cump cu pf respectiva .Contractul e cel tipizat de la biroul de copiat acte.Masina nu se poate inmatricula ,am ... (vezi toată discuția)
Calitatea constructiei la o casa cumparata george_x george_x Buna ziua, Am o problema legata de un imobil pe care l-am achizitionat in mediu rural, in apropierea Bucurestiului, P+1. Dupa un an am aflat de o serie de ... (vezi toată discuția)