avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ctr de vz cump
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ctr de vz cump

am cumparat o masina ,am facut un ctr de vz cump cu pf respectiva .Contractul e cel tipizat de la biroul de copiat acte.Masina nu se poate inmatricula ,am sanse sa recuperez banii in instanta vanzatorul nestiind ca aceasta nu se poate inmatricula?
Solicitati constatarea nulitatii relative a contractului de vanzare-cumparare pentru faptul ca ati fost in eroare cu privire la calitatea substantiala a bunului cumparat. Practic daca dvs ati fi stiut ca masina nu se poate inmatricula nu ati fi cumparat-o. Ceea ce a determinat incheierea actului de vanzare-cumparare a fost tocmai convingerea dvs ferma ca masina o puteti inmatricula si folosi.

Sau puteti merge pe art. 1352 Cod civil Vanzatorul este supus a raspunde pentru viciile ascunse ale lucrului vandut, daca, din cauza acelora, lucrul nu este bun de intrebuintat, dupa destinatia sa, sau intrebuintarea sa este atat de micsorata incat se poate presupune ca cumparatorul nu l-ar fi cumparat sau n-ar fi dat pe dansul ceea ce a dat, de i-ar fi cunoscut viciile

Art. 1355 In cazurile art. 1352 cumparatorul poate sau a intoarce lucrul si a-si primi pretul , sau a opri lucrul si a cere inapoierea unei parti din pret arbitrata prin experti

Consider ca aveti toate sansele sa castigati. Mult succes!

av. Elena Bostina
Pai vedeti aici e problema nici vanzatorul nu a stiut,acest lucru s-a constatat ulterior.
Nu este necesar ca vanzatorul sa fi stiut de aceasta problema in momentul vanzarii, daca ar fi stiu atunci vorbeam de dol, viclenie ca vicii de consimtamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie facuta ulterior livrarii Denisa Stanca Denisa Stanca In cazul in care intre 2 societati comerciale nu exista contract, insa exista o comanda ferma, in care este aratat pretul si termenul in care urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)
Probleme ulterioare achizitiei! bodhi_fa bodhi_fa Dupa o negociere de 9 luni,probleme in cascada si actiuni de natura rroma am reusit sa cumpar de la o banca un imobil[casa]adjudecat de respectiva ... (vezi toată discuția)
Daune banesti pentru vicii ascunse la casa vanduta sudussrl sudussrl Y a vandut lui X o casa. X a dat in judecata pe Y , cerandu-i daune banesti pentru ca casa ar avea vicii ascunse si a cerut o expertiza. casa este P+1 in mediu ... (vezi toată discuția)