avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune banesti pentru vicii ascunse la casa vanduta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune banesti pentru vicii ascunse la casa vanduta

Y a vandut lui X o casa. X a dat in judecata pe Y , cerandu-i daune banesti pentru ca casa ar avea vicii ascunse si a cerut o expertiza. casa este P+1 in mediu rural. in legea 10/1995 privind calitatea in constructii, invocata de X, la art.2 se specifica ca casele P+1 din mediu rural sunt exceptate. Y a afirmat ca expertiza nu are nicio relevanta. X locuieste in casa de cativa ani. Y a afirmat ca nu are pentru ca, conform art. 1352 din cod civil (actiunea este inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil) , "Vânzătorul este supus la răspundere pentru viciile ascunse ale lucrului vândut, dacă din cauza acelora, lucrul nu este bun de întrebuinţat, după destinarea sa…”, iar casa este buna de intrebuintat dupa destinatia sa (de locuinta) deoarece X locuieste acolo. este corect ce spune Y? poate fi obligat Y sa plateasca daune?
cine are sanse de a castiga?
Cel mai recent răspuns: sudussrl , utilizator 09:06, 27 Mai 2012
depinde ce se constata la expertiza
dar expertul nu stabileste daca exista vicii ascunse. eventual stabileste ca nu respecta calitatea, dar casa e exceptata de la prevederile legii 10/1995.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ctr de vz cump andaalexandru andaalexandru am cumparat o masina ,am facut un ctr de vz cump cu pf respectiva .Contractul e cel tipizat de la biroul de copiat acte.Masina nu se poate inmatricula ,am ... (vezi toată discuția)
Calitatea constructiei la o casa cumparata george_x george_x Buna ziua, Am o problema legata de un imobil pe care l-am achizitionat in mediu rural, in apropierea Bucurestiului, P+1. Dupa un an am aflat de o serie de ... (vezi toată discuția)
Constructor de rea credinta gabi_75 gabi_75 Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema destul de delicata. In ianuarie 2008, am cumparat un apartament intr-o vila de la marginea Bucurestiuluide la ... (vezi toată discuția)