avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructor de rea credinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructor de rea credinta

Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema destul de delicata.
In ianuarie 2008, am cumparat un apartament intr-o vila de la marginea Bucurestiuluide la un constructor care a facut totul pe persoana fizica. Toate frumoase, s-a semnat contractul de v-c( un contract standard),p-v de receptie, dar dupa aceea au inceput sa apara probleme la imobil, respectiv in iarna urmatoare a inceput sa apara igrasia, crapaturi destul de serioase la imobil s.am.d. L-am notificat pe dl respectiv anul trecut in 2009 iar el desi in notificare scria sa vina la o anumita ora si data a venit in alta zi cand era doar un vecin acasa si a spus ca s-a interesat la niste firme mari de avocatura care i-au spus sa stea linistit pt ca in contract nu scrie ca el ar fi dat vreo garantie si ca semnandu-se p-v de receptie in care scrie ca totul e predat in stare perfecta de functionare , noi neavand nicio sansa sa -l facem sa raspunda in vreun fel.
Astazi l-am contactat telefonic pe acest domn si mi-a dat acelasi raspuns.
Dvs ce parere aveti? Avem vreo sansa daca il actionam in judecata? Mai suntem in termen?
Va multumesc.
Chiar daca nu a dat garantii in c-v,vanzatorul tot raspunde pentru viciile lucrului vandut,potrivit Codului civil.
Chematil in judecata si cereti daune interese si reparatiile lucrului vandut,datorita viciilor.
Potrivit C.civ. art. 1336,vanzatorul are obligatia de garanta pe cumparator contra evictiunii si contra viciilor,asigurandul pe acesta de stapanirea -linistita si utila - a lucrului vandut.Art.1352 C.civ. ,vanzatorul are raspunderea pentru viciile ascunse ,daca ,datorita lor,lucrul vandut ,,nu este bun de intrebuintat,dupa destinatia sa ori intrebuintarea lui este atat de micsorata ,incat se poate presupune ca cumparatorul nu l-ar fi cumparat,sau n-ar fi dat pe dansul ceea ce a dat,de i-ar fi cunoscut viciile".
Termenele de prescriptie incep sa curga de la data descoperirii viciilor,insa cel mai tarziu la implinirea a 3 ani de la predare(art.11 din Decretul nr.167/1958).
Pentru a nu depasi termenul trebuie sa va grabiti si sal chemati in judecata pe constructor.
Viciile ascunse sunt avute in vedere , nu cele aparente, care putea fi observate de catre o persoane diligenta.
Termenul de 3 ani curge de la data descoperirii viciilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea constructiei la o casa cumparata george_x george_x Buna ziua, Am o problema legata de un imobil pe care l-am achizitionat in mediu rural, in apropierea Bucurestiului, P+1. Dupa un an am aflat de o serie de ... (vezi toată discuția)
Garantii de vicii ascunse la contract vanzare - cumparare egkertsou egkertsou buna ziua, Sunt pe punctul de a cumpara un apartament intr-un imobil nou construit. In propunerea de contract pe care mi-a trimis-o investitorul- vanzator ... (vezi toată discuția)
Persoana juridicã - consumator Marshall Marshall Stimaţi forumişti, Legislaţia în vigoare privind protecţia consumatorului, garanţiile asociate produselor etc. defineşte consumatorul (beneficiar al ... (vezi toată discuția)