buna ziua,
Sunt pe punctul de a cumpara un apartament intr-un imobil nou construit. In propunerea de contract pe care mi-a trimis-o investitorul- vanzator partea de garantii se reflecta intr-o singura fraza si anume :" Vanzatoarea garanteaza Cumpărătorul împotriva viciilor ascunse ale Apartamentului descoperite în termen de 2 ani de la predarea Apartamentului, în baza prevederilor prezentului Contract."
- este oare suficient?
- doi ani este un termen rezonabil sau legislatia prevede altceva?:">
NU CRED ca termenul de 2 ani este suficient. cred ca mai bine ati intreba un inginer constructor, despre viciile care ar putea sa existe dar sa se vada in urmatorii 5 ani. cine stie la un cutremur ce crapaturi apar si de aici rezulta modul in care -nu - s-a facut rezistenta blocului cum trebuia. acesta este un exemplu.
Conform art.1352 C.civ., vânzătorul răspunde pentru viciile ascunse ale produselor livrate cumpărătorului, indiferent de buna sau reaua –credinţă a vânzătorului.
Potrivit art.7 din Decretul nr.167/1958, prescripţia extinctivă începe să curgă de la data când se naşte dreptul la acţiune, adică de la data descoperirii viciilor.
Solicitati modificarea contractului prezentat de vanzator, in favoarea dvs.
multumesc pentru raspuns. problema este ca vanzatorul este dezvoltator si nu executant si mi-a spus ca asta este garantia pe care i-a dat-o executantul si el mi-o da la randul lui mie.