avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Constructie casa particulara fara proiect tehnic
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Constructie casa particulara fara proiect tehnic

Se poate construi o casa particulara de structura usoara fara proiect tecnic? Ce pot face daca casa care sa construit fara proiect tecnic are probleme?
Cel mai recent răspuns: Tamasaron , utilizator 08:37, 9 Noiembrie 2010
Nu, nu puteti construi fara Autorizatie de constructie si implicit fara proiect. Vedeti Legea 50/1991.
Va rog sa ma ajutati, unde ma pot adresa in cazul aceasta, am cumparat o casa care nu are proiect tecnic, nu are acoperisul conform proiect si nu are izolatia facuta cu materialul stabilit in proiect.Acum incep problemele de rezistenta de izolatie si probleme de stabilitatea casei.Casa este facuta pe baza de constructie usoara.Im-i este frica ca intro zi casa sa nu cumva sa se prabuseasca pe familie.
Tamasaron a scris:

... am cumparat o casa care nu are proiect tecnic, nu are acoperisul conform proiect si nu are izolatia facuta cu materialul stabilit in proiect.

Cred ca amestecati termenii.Ca sa va pot da un sfat fiti mai explicit si lamuriti-ne:
1)Pana la urma este sau nu facuta dupa un proiect?
2)Exista Autorizatie de Constructie?
3)De cat timp este edificata constructia?
4)Este o constructie cu structura din lemn?
Daca are proiect, si autorizatie, puteti sa-l actionati in instanta pe cel care v-a vandut, pentru vicii ascunse(ar trebui in Contractul de Vanzare-Cumparare sa existe o astfel de clauza!)
1) Este facuta pe baza de plan fundatie, plan parter, plan mansarda, nu exista plan structural adica plan tcnic din care reiese structura de numit schelet lemnos.
2)Exista autorizatie de constructie.
3)Este construita in 2009.
4)Este o constructie cu structura de schelet lemnos.

In contractul de vanzare-cumparare nu exista articol cu vicii ascunse!
V-am intrebat de materialul de constructie al casei, pentru-ca astfel multe din intrebarile dv se vor lamuri.
1)La casele de lemn planurile sunt totodata de arhitectura si de rezistenta. Practic intreaga casa este o structura unitara.Nu aveti ce reclama din punctul acesta de vedere, documentatia este corecta.
2)Casele de lemn nu se comporta in timp ca si cele din zidarie. sunt mult mai elastice, de aceea cand este vant s-ar putea sa se auda "scartaituri", si alte sunete ciudate. De-asemenea sunetele din interior se transmit altfel, se aude de la parter la etaj, din baie in living...
Poate de aici si senzatia dv ca "cade casa"!
Ca sa va linistiti(sau nu, poate aveti dreptate) faceti o expertiza, angajati un expert MLPAT, care va studia proiectul si situatia la fata locului.
In cazul in care expertul sesizeaza probleme care pun in pericol stabilitatea constructiei, puteti apela la justitie.
Conform art.1352 C.civ., vanzatorul raspunde pentru viciile ascunse ale produselor livrate cumparatorului, indiferent de buna sau reaua –credinta a vanzatorului.
Potrivit art.7 din Decretul 167/1958, prescriptia extinctiva incepe sa curga de la data cand se naste dreptul la actiune, adica de la data descoperirii viciilor.

Alte discuții în legătură

Probleme ulterioare achizitiei! bodhi_fa bodhi_fa Dupa o negociere de 9 luni,probleme in cascada si actiuni de natura rroma am reusit sa cumpar de la o banca un imobil[casa]adjudecat de respectiva ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse imobil LucaMoise LucaMoise Descoperire vicii ascunse imobil dupa semnarea unui ante-contract. Buna seara. In luna mai am vizionat impreuna cu reprezentantul unei agentii imobiliare ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o vcasa care nu respecta proiectul Frigioiu52 Frigioiu52 Am cumparat o casa de la o persoana fizica si discutand cu constructorul despre posibilitatea de a transforma podul nelocuibil in locuibil acesta mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)