avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viciu ascuns - probleme imobil cumparat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viciu ascuns - probleme imobil cumparat

Buna ziua,

In cursul anului trecut am achizitionat un apartament care la prima vedere se potrivea perfect nevoilor mele.
Am discutat destul de mult cu proprietarul si m-am interesat de conditia blocului etc.
Mi s-a confirmat ca blocul nu are nicio problema si am mers mai departe.
De curand am aflat ca este pe o lista cu blocuri cu probleme.
In contract scrie clar ca fostul proprietar declara ca nu exista niciun viciu ascuns.
Ce pot face? As vrea sa-l dau in judecata.

Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: cicgabi , utilizator 19:42, 12 Iunie 2012
Te cam impiedici in explicati:spui ca la prima vedere era perfect nevoilor tale dar la a doua nu-ti mai place?Discutand ,,destul de mult,,cu propietarul inseamna ca aveai dubii inca de la inceput.Ti sa confirmat conditia blocului insemnad ce?(scris sau vorbit?)Viciul ascuns de care spui va fi foarte greu de dovedit daca nu sunt dovezi clare.Tu trebuie sa ai prevazut in contract o perioada de gratie privind viciile ascunse ale cladiri(1 an) nu si cele pe care propietarul le=a folosit spre a te convinge in a-ti vinde apart.Daca cladirea este afectata in stuctura de rezistenta pana la 10 ani poti invoca viciul
Apartamentul imi place si acum, dar are probleme pe care eu nu le-am stiut. Partea de "discutat destul de mult" tine loc de "am vrut sa stiu cat mai multe despre bloc, zona, imobil etc."
Am pus chiar intrebarea riscului seismic si mi s-a spus ca nu are probleme.
Nu am scris in contract nimic de perioada de viciu etc, doar atat "persoana X declara pe proprie raspundere ca apartamentul nu are vicii ascunse."

Multumesc pentru lamuririle suplimentare.
Vanzatorul raspunde pentru viciile ascunse in conditiile art.1352 Cod Civil.
Cele trei conditii care trebuie indeplinite pentru a putea fi antrenata raspunderea vanzatorului sunt :
- viciul sa fi existat la momentul incheierii contractului;
-viciul sa fi fost ascuns;
- viciul sa fie grav, adica sa faca lucrul vandut impropriu intrebuintarii.
Ca viciul sa poata fi considerat ascuns, acesta nu trebuie doar sa nu fi fost cunoscut de cumparator, ci si sa nu fi fost posibila cunoasterea acestui viciu printr-o verificare normala, dar atenta.
Cred ca verificarea listei pe care se afla blocul era posibila la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare, situatie in care viciul, privind structura de rezistenta a blocului, nu ar putea fi considerat ascuns.
Nu era mai simplu sa precizati de la inceput ceea ce nici acum nu s-a inteles: in ce consta ceea ce numiti dvs. "viciu ascuns"?
Ai perfecta dreptate.

Blocul este intr-un imobil cu risc seismic grad 2. Eu l-am intrebat pe prorietar inainte de a semna si mi-a spus ca nu sunt astfel de probleme.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare cumparare apartament pentru vicii ascunse elena71 elena71 Buna ziua, in anul 2011 am cumparat un apartament intr-un bloc din 1969, despre care ulterior am aflat ca se afla pe lista imobilelor cu gr II de risc seismic. ... (vezi toată discuția)
Probleme ulterioare achizitiei! bodhi_fa bodhi_fa Dupa o negociere de 9 luni,probleme in cascada si actiuni de natura rroma am reusit sa cumpar de la o banca un imobil[casa]adjudecat de respectiva ... (vezi toată discuția)
Vânzătorul unui apartament a ascuns informații importante despre securitatea la cutremur. Împotriva cui se îndreaptă cumpărătorul: a vânzătorului sau a firmei de imobiliare? OctaviaMaria OctaviaMaria Vanzatorul unui apartament situat intr-un bloc ascunde cumparatorului informatii privind securitatea la cutremur a bocului (pentru care nici o firma nu vrea sa ... (vezi toată discuția)