avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vânzătorul unui apartament a ascuns informații ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vânzătorul unui apartament a ascuns informații importante despre securitatea la cutremur. Împotriva cui se îndreaptă cumpărătorul: a vânzătorului sau a firmei de imobiliare?

Vanzatorul unui apartament situat intr-un bloc ascunde cumparatorului informatii privind securitatea la cutremur a bocului (pentru care nici o firma nu vrea sa incheie asigurare) iar cumparatorul omite acest aspect inaintea cumpararii, intrucat la exterior blocul arata bine.
Ce poate face cumparatorul cand afla acest lucru dupa.ce cumparat apartamentul? Se poate intoarce impotriva vanzatorului sau a firmei de imobiliare?
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:59, 5 August 2019
Solicitați vânzătorului, printr-o notificare scrisă, aceste informații.
Agenția imobiliară, un simplu intermediar, nu poate răspunde în acest caz.
Trabzactia a avut deja loc, contractul de vanzare-cumparare a fost deja incheiat. A gresit cmparatorul, dar vanzatorul n-are.nici o vina?

Geanina DRIAN a scris:

Solicitați vânzătorului, printr-o notificare scrisă, aceste informații.
Agenția imobiliară, un simplu intermediar, nu poate răspunde în acest caz.

OctaviaMaria a scris:

Trabzactia a avut deja loc, contractul de vanzare-cumparare a fost deja incheiat. A gresit cmparatorul, dar vanzatorul n-are.nici o vina?

Pai poate vânzătorul a înștiințat agenția de acest lucru. De unde știți ?

Cel care a ascuns acest lucru, (sau a uitat să menționeze acest aspect) acela este vinovat.

Până atunci, solicitați serviciile unui avocat, și atacați in instanta contractul de vânzare-cumpărare.
In Bucuresti lista cladirilor expertizate si incadrate la clasa de risc seismic e publica. Au disparut bulinele, dar listele au ramas. Nu cred ca putem vorbi de un viciu ascuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta prejudiciu act de vanzare cumparare,fals in declaratii si inselaciunea in conventii Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Nu sunt din Bucuresti dar,in 2007 -printr-o agentie imobiliara am cumparat in Bucuresti un apartament cu 2 camere in zona garii de nord.Am avut o singura ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare apartament pentru vicii ascunse elena71 elena71 Buna ziua, in anul 2011 am cumparat un apartament intr-un bloc din 1969, despre care ulterior am aflat ca se afla pe lista imobilelor cu gr II de risc seismic. ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns - probleme imobil cumparat xtheodor xtheodor Buna ziua, In cursul anului trecut am achizitionat un apartament care la prima vedere se potrivea perfect nevoilor mele. Am discutat destul de mult cu ... (vezi toată discuția)