avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine plateste daunele..?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine plateste daunele..?

Locuiesc la demisol in doua camere fiind propietar.Deasupra la parter sunt doua camere propietate de stat avand ca, chirias o batrana pensionara .Batrana din cauza ca acoperisul este dagradat(casa fiind veche si deteriorata)si-ii ploua in camere s-a mutat la tara de un an .Astfel apa infiltrata de la ploaie si zapada s-a infiltrat in planseu la parter si imi curge mie peste mobila si covor.Primaria spune ca nu are fonduri iar batrana nu are bani de reparatii.Rog sa fiu indrumat pas cu pas ce pot face in aceasta situatie..fiind si eu pensionar..Multumesc.
Aveti posibilitatea repararii acoperisului pe cheltuiala dvs. numai cu o firma care va poate elibera facturi, apoi sa solicitati celorlalti proprietari (probabil primaria!) sa va despagubeasca cu parte din cheltuieli.

Cheltuielile privind repararea acoperisului cad in sarcina tuturor proprietarilor imobilului respectiv in cote direct proportionale cu suprafetele ce le detin in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul ancamaia ancamaia Buna ziua, Citesc de mai multa vreme mesajele de pe acest forum si am primit la randul meu raspunsuri competente de fiecare data cand am avut nevoie. Acum am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu infiltratiile de la terasa blocului alexxa_1900 alexxa_1900 Buna seara, Am o problema urgenta: problema cu infiltratiile de la terasa blocului a inceput acum 6 ani, la momentul respectiv incepuse sa mi se infiltreze ... (vezi toată discuția)
Plata reparatii acoperis bloc maria1956 maria1956 Stau la bloc la et.4 (nu avem asociatie) si am reparat acoperisul de cateva ori,( la inceput a fost carton apoi tabla insa tot exsta scurgere de apa pe pereti ... (vezi toată discuția)