e dificil, deoarece fostul are un domiciliu in Iasi, eu figurez cu un domiciliu in Barlad(unde nu mai locuiesc) si suntem ambii stabiliti in Constanta.. deci exista posibilitatea de a depune dosar in oricare din aceste orase?
Am inteles si voi ramane in Romania pentru a rezolva problema custodiei. Un singur lucru va rog sa-mi mai spuneti: Cum pot afla daca sunt citata intr-un proces civil Minori si familie, daca domiciliul meu stabil nu mai este valabil si nu pot primi instiintarea scrisa. Exista vreun site pe internet care sa prezinte dosare pe rol?
sunt constienta ca plec singura , dar sper sa pot deschide proces apoi. Pe de alta parte nu doresc sa profite de aceasta situatie pentru a cere custodia copilului.
Multumesc d-nei Di_jane2 pentru sfat si ma simt putin usurata sa stiu ca pot cere si acolo custodia copilului. Pe de alta parte am mai rasfoit pe forum si am dedus ca o custodie primita in lipsa mea nu e definitiva. Corect?:D
nu voi primi consimtamantul si este foarte reticent la orice intelegere. Pot sa fac un act notarial prin care sa cer mentinerea drepturilor parintesti asupra copilului si cineva din tara sa poata prezenta la un eventual proces intentat de el? Sunt sigura ca va gasi modalitati sa ma denigreze in absenta mea.
am mai citit din forum si am vazut si posibilitatea ca el sa incerce sa obtina prin proces in lipsa mea custodia copilului. Mentionez ca pana in momentul de fatza eu am contribuit la intretinerea si educatia acestui copil dar ma tem ca odata ramas alaturi de tatal lui in romania va incerca sa-l obtina. Exista posibilitatea intocmirii unui act care sa fie valid in fatza organelor judecatoresti , in lipsa mea si care sa sublinieze faptul ca nu-mi parasesc copilul si atributiile de mama?
Am un copil minor provenind dintr-o relatie de concubinaj de 5 ani, copilul fiind recunoscut si avand numele tatalui. El locuieste in chirie intr-o noua relatie, eu doresc sa ma stabilesc in Austria prin casatorie. Doresc sa stiu care sunt conditiile pentru a putea obtine custodia copilului in situatia in care ma stabilesc in strainatate.