avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

autoritate parinteasca

Am un copil minor provenind dintr-o relatie de concubinaj de 5 ani, copilul fiind recunoscut si avand numele tatalui. El locuieste in chirie intr-o noua relatie, eu doresc sa ma stabilesc in Austria prin casatorie. Doresc sa stiu care sunt conditiile pentru a putea obtine custodia copilului in situatia in care ma stabilesc in strainatate.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:29, 2 Octombrie 2012
Cereti direct stabilirea domiciliului copilului la dvs acolo unde veti locui, in Austria. Daca tatal cere, veti stabili si un program de vizita adecvat, avand in vedere distanta.
am mai citit din forum si am vazut si posibilitatea ca el sa incerce sa obtina prin proces in lipsa mea custodia copilului. Mentionez ca pana in momentul de fatza eu am contribuit la intretinerea si educatia acestui copil dar ma tem ca odata ramas alaturi de tatal lui in romania va incerca sa-l obtina. Exista posibilitatea intocmirii unui act care sa fie valid in fatza organelor judecatoresti , in lipsa mea si care sa sublinieze faptul ca nu-mi parasesc copilul si atributiile de mama?
Sfatul meu ar fi sa va dea consimtamantul ca sa plecati cu minorul in Austria prin act notarial.
Sa va dea dreptul la 6 luni si apoi mai vedeti.

Daca nu veti reusi asa va trebui sa va pregatiti de proces insa in mod obligatoriu va trebui sa aveti avocat daca doriti sa va stabiliti domiciliul in Austria si cred ca veti avea nevoie de avocat foarte bun deoarece in caz contrar ati putea avea surprize neplacute...
nu voi primi consimtamantul si este foarte reticent la orice intelegere. Pot sa fac un act notarial prin care sa cer mentinerea drepturilor parintesti asupra copilului si cineva din tara sa poata prezenta la un eventual proces intentat de el? Sunt sigura ca va gasi modalitati sa ma denigreze in absenta mea.
Problema Dvs. nu e roza.
Daca nu este de acord sa luai copilul in Austria, nu-l veti putea lua.
In conditiile autoritatii parintesti comune, domnul trebuie sa va dea acordul pentru plecarea minorului, altfel, plecati singura.
Exista si posibilitatea suplinirii semnaturii, este vorba de un alt proces si daca aveti noroc, puteti sa castigati, daca nu....

Alte discuții în legătură

Stabilire cu minor in alta tara daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna seara , sunt divortata din septembrie 2010 , am o fetita de 9 ani care mi-a fost incredintata definitiv prin hotarare judecatoreasca , iar tatal are ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)