avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire cu minor in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire cu minor in alta tara

Buna seara , sunt divortata din septembrie 2010 , am o fetita de 9 ani care mi-a fost incredintata definitiv prin hotarare judecatoreasca , iar tatal are dreptul la vizita o data la doua saptamani de sambata pana duminica ( el nu isi exercita dreptul de vizita decat de 2-3 ori pe an pe motiv ca nu isi permite -el sta in Vaslui si eu in Iasi). Eu as dori la anul sa plec si sa ma mut in alta tara definitiv. Intrebarea mea este urmatoarea :
Ce ar trebui sa fac din punct de vedere legal ca sa nu am probleme ca voi pleca cu fata( in vacanta am fost plecate in strainatate doar cu pasaportul fetei si hotararea de divort fara probleme )....dar definitiv ? pentru ca fostul sot nu ar fi de acord in veci ...negandindu-se la binele si viitorul copilului ci numai asa de-a naibii sa faca rau .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: daria_ramona2006 , utilizator 12:47, 20 August 2015
Daca aveti hotarare de incredintare a minorei puteti iesi din tara.
Incercati sa mergeti cu hotararea legalizata la avocat in cadrul unei consultatii juridice ca sa analizeze toate aspectele juridice si sa va informeze dupa aceea.
Multumesc , stiam ca pot iesi din tara , dar ce trebuie sa fac ca sa ramnan definitiv fara sa am probleme cu fostul sot avand in vedere cele relatate mai sus ?
Sa nu va deschida proces daca aveti hotarare de incredintare.
Daca va deschide proces si obtine custodie comuna nu mai puteti iesi din tara.
Va fi o alta hotarare judecatoreasca si va fi necesar acordul lui.
Incercati sa nu il suparati.

Daca stiti ca il veti supara e bine sa fiti foarte bine informata si sa aveti un avocat pregatit pentru proces daca nu veti fi in tara in acel moment.
Procedurile actuale sunt foarte stricte in privinta termenelor si daca nu aveti avocat pregatit sa il angajati puteti iesi din termen pana ati gasi avocat ca sa va apere si sa aiba si timp de cazul dvs. care ar fi destul de complicat.


Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Imi cer scuze ca insist , dar adica eu nu am nici-o cale prin care sa pot pleca definitiv cu fata din tara? fara sa am probleme .Eu depind de fostul sot sa raman in tara si sa nu ma realizez nici eu si nici fata pana va fi majora ? Nu exista nici o lege ???
Doamna, plecați unde vreți și rămâneți acolo fără probleme. Instiintati-l pe tata după ce va mutați și stabiliți împreună cum își va vizita copilul.

Alte discuții în legătură

Desi detin o sentinta definitiva si irevocabila,nu am prilejul de a-mi vedea copilul! cipri05 cipri05 Buna seara....!Ma aflu intr-o situatie total nedreapta si incorecta.....Am divortat acum 2 ani,un an si m-am judecat cu fosta pentru a obtine vizita ... (vezi toată discuția)
Incredintare minora alyna.bianca alyna.bianca buna!acum 2 ani am obtinut incredintarea fiicei mele in varsta de 5 ani.nu am fost casatorita cu tatal ei.in ziua procesului tatal fetitei nu s-a prezentat ... (vezi toată discuția)
Stabilirea minorului cu mama in strainatate madalina-s madalina-s Buna ziua. am o fiica de 14 ani, sunt divortata de tatal acesteia de la varsta de 1 an al copilului. Copilul si tatal au o oarecare relatie, il viziteaza ... (vezi toată discuția)