avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minora

buna!acum 2 ani am obtinut incredintarea fiicei mele in varsta de 5 ani.nu am fost casatorita cu tatal ei.in ziua procesului tatal fetitei nu s-a prezentat pentru a ajunge la un acord.motivul pentru care am cerut incredintarea minorei a fost sa pot sa plec cu ea din tara oricand fara sa depind de semnatura lui.in hotarare tatal e obligat doar la platirea unei sume de 6 lei..cheltuieli de judecata...nu se mentioneaza ca ar avea drept de vizita nici plata pensiei alimentare....sunt confuza...asta inseamna ca nu mai are drepturi asupra copilului?eu cu acea hotarare am reusit sa scot copilul din tara fara probleme.deci intrebarea mea este: ce inseamna incredintare minor unde nu specifica daca tatal mai are vreun drept...avocatul meu nu mi-a explicat pe intelesul meu !multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:13, 22 Februarie 2012
nu . , pentru a anu mai avea drepturi trebuia sa fie decazut din drepturi.

s-ar putea sa aveti probleme acum la iesirea din tare, deoarece nu mai este valabila chestiunea cu daca nu are drept de vizitare prevazut poate fi scos din tara...s-a modificat legislatia si va trebuie procura autentificata la notar.
Hotărârea pe care o aveţi nu înseamnă că tatăl nu mai are nici un drept . Hotărârea dv.stră a fost dată înainte de intrarea in vigoare a noului cod civil, de aceea formularea este diferită faţă de cea utilizată in prezent. Acum legea porneşte de la premiza că ambii părinţi sunt in măsură să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copiilor, prin urmare acordă custodie comună, şi numai in cazuri temeinice acordă custodie unică. Ceea ce aveţi dv.stră s.a transformat conform noului cod intr.o acţiune de acordare a custodie şi stabilirea domiciliului minorilor la unul dintre părinţi, in cazul in care nu locuiesc împreună. Păstraţi hotărârea pe care o aveţi ptr că este foarte bună, şi nu depindeti de fostul soţ in luarea deciziilor cu privire la minor, şi puteţi pleca liniştită din ţară fără acordul tatălui.
multumesc frumos pentru raspuns!acum sunt in spania cu fetita mea...si sincer mi-e si frica sa ma intorc in romania deoarece nu stiu daca voi mai putea iesi...iar pe tata nu il am localizat...
Să nu vă fie teamă deloc. Hotărârea este perfect valabilă, şi nu există obligaţia de a obţine o hotărâre potrivit noului cod. Dacă tatăl nu solicită modificarea acesteia dv.stră nu aveţi nici un interes. Puteţi întreba la insultele noastre sau la ambasadă şi vă veţi convinge, aşa puteţi fi liniştită.Mult noroc şi sănătate acolo unde vă aflaţi.
hotararea este definitiva si irevocabila...a avut 15 zile sa se prezinte si sa-si spuna cuvantul insa nu a facut-o...mai poate face vreun recurs?dupa 2 ani?

Alte discuții în legătură

Cum pot proceda? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,am un copil in varsta de 5 ani,care poarta numele tatalui,pentru ca l-a recunoscut.Nu am fost casatoriti,si nu il intereseaza de copil,sunt ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)