avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Activitate JANGABRIEL

Activitate JANGABRIEL

Răspuns la discuția penalitati intretinere
Multumim.Problema este ca nu stim sigur daca contul este de garantii sau este cont curent.Ce ne sfatuiti sa facem in continuare?
Mai nou administratora mi-a spus ca banii virati in contul respectiv nu au ajuns la ei, in fisa mea nu este operat nimic. Cum este posibil pt ca CUI -ul este luat dupa chitantele de la asociatie iar contul bancar de la cec; daca banii nu intrau in contul respectiv se intorceau inapoi in contul meu iar la mine nu s-a returnat nici o suma pt ca astazi am luat extrasul de cont de la banca pe ultimele 4 luni.
Acum cateva luni am facut o sesizare la presedintele asociatiei pt a-mi comunica contul bancar si nici pana azi nu am primit un raspuns ( abuz in serviciu)
Luni voi face o sesizare la presedintele asociatiei cu privire la faptul ca am achitat toate sumele restante la zi, voi atasa extrasul de cont si ordinele de plata (acestea au fost atasate in dosarul din instanta deci trebuie sa le aiba si ei)
Ce este de facut in continuare?
Au trecut cateva luni de la ultima postare.
Am depus intimpinare in oct 2012, iar instanta a cerut reclamantei sa depuna listele de plata aferente perioadei 2009-2011 sa precizeze natura penalitatilor, sa depuna inscrisuri justificative in acest sens, sa indice modul de calcul al penalitatilor cu indicarea procentului de penalitate si sa precizeze modul in care s-a facut imputatia platii.
Instanta a dispus suspendarea cauzei in decembrie 2012 in temeiul art 155 cpciv cu recurs pe toata suspendarii cauzei deoarece asociatia nu a depus documentele cerute.
Precizez ca in acest timp am platit intretinerea (fara penalitati) la zi prin ordin de plata.
Ce pot face de acum incolo pt ca asociatia nu vrea sa-mi incaseze la ghiseu decat cu penalitati?
In listele de plata din mai 2009 si pana in august 2012 nu sunt afisate nici restantele nici penalitatile.
Am copii xerox la toate.
am citit pe forum despre o persoana care a castigat procesul cu asociatia ptr penalitati, ptr faptul ca acestea nu constituie obligatie de plata deoarece nu au fost inscrise in listele de plata. Diferenta este ca persoana respectiva a reusit sa plateasca doar intretinerea prin ordin de plata iar eu nu am reusit, astept de luni ptr a vedea daca asociatia a primit banii prin mandat postal.Credeti ca este adevarat?
subiect: penalitati care nu sunt inscrise in listele de plata
Puteti sa-mi spuneti si mie care este procedura de incasare a intretinerii?
Exista cumva o lege care explica modalitatea de incasare ?
In cazul meu, nu vreau sa platesc intretinerea si penalitatile pana se solutioneaza cazul in instanta, ca apoi sa-mi recuperez de la asociatie diferenta de penalitati pe care ei au aplicat-o abuziv, iar in acelasi timp vreau sa achit intretinerea restanta pt ca ea sa nu mai genereze penalitati cat timp ne judecam (1-2 ANI) in cazul in care castiga
ieri am fost la asociatie, cu bani chash pentru a plati intretinerea restanta nu si penalitatile(pt ca nu sunt de acord cu ele si ne judecam) si am fost refuzat de casiera pe motiv ca nu incaseaza doar intretinerea fara penalitati.
contul nu mi s-a comunicat, banii nu vor sa mi-i primeasca...Ma gandesc sa merg la oficiul postal si sa fac un mandat pt fiecare luna restanta, dar exista riscul sa refuze sa-i primeasca.
din cate am inteles executorul.
am fost la ascociatie sa mi sa comunice contul bancar iar casiera a refuzat sa mi-l spuna pe motiv ca este blocat, dupa aceea am facut o sesizare la presedintele aociatiei aducandu-i la cunostinta refuzul nejustificat al casierei .
cf legii 230/2007 art 10 ,,Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Mentionez ca am depus o sesizare la presedintele asociatiei prin care am atras atentia cf lg230/2007 ca penalitatile sunt mai mari decit intretinerea pe lunile iun,iul,aug,sept,oct,noi, dec 2009 (doar atat am platit). Raspunsul lor a fost: SUMA penalitatilor sa nu depaseasca suma la care s-a calculat; nelamuririle mele se clarifica in instanta in dosarul de mai sus.
Am o intrebare: pot sa platesc prin ordin de plata in contul asoc doar intrtinerea pe lunile restante pt a nu genera penalitati in continuare, si sa astept hotararea cu privire la penalitati si apoi sa le platesc?