am primit de curand o citatie de la judecatorie prin care asciatia de proprietari m-a chemat in instanta pt neplata intretinerii din iunie 2009 pana in septembrie 2011 in valoare de 3500 ron si penalitati de 2000ron. Mentionez ca in 2012 am achitat in mai 400ron,iunie 500 ron,august 1000ron.Mod de calcul penalitati: 70,47(intret iun2009)x960zx0,2%zi=135.30penalitati;72,81(iul2009)x930zx0.2%=135.27penalit, etc.Dupa cum se poate vedea penalitatile sunt mai mari decit intretinerea iar suma lor ajunge pana in prezent la 3186ron fata de cea ceruta in instanta de 2000ron.Ce trebuie facut in aceasta situatie avand in vedere ca in oct 2012 trebuie sa ma prezint in instanta?
In instanta veti depune o intampinare, formulata in scris, in care veti arata aceste aspecte deja invederate si veti atasa chitantele doveditoare ale platii cotelor de intretinere.
Intampinarea o veti depune cu cel putin 5 zile inaintea termenului de judecata
Veti mentiona ca nu sunteti de acord cu modul de calcul al penalizarilor, fiind luni in care ele depasesc cota de intretinere lunara.
Eventual solicitati efectuarea unei expertize contabile.
Pentru raspuns la obiect ,clarificati suma pentru care ati fost actionat in instanta,deoarece initial declarati suma de 3500 ron din care 2000 penalitati,si ulterior reveniti si precizati penalitati de 3186
Nu exista obligatia sa va prezentati in instanta
Prezenta dvs in instanta ar fi in avantajul dvs ,deoarece puteti ridica exceptii si puteti solicita probe inclusiv expertiza financiar contabila care sa concluzioneze asupra temeiniciei si legalitatii penalitatilor
In temeiul disp art 49 *1 din L nr 230/2007 "suma penalizarilor nu poate sa depaseasca suma la care s-au aplicat"
Dispozitiile in vigoare ptrevad dreptul in favoarea asociatiei de proprietari sa aplice penalitati la orice suma neachitata in termenul stabilit
Dvs chiar daca ati achitat diferite sume in 2012,restantele inregistrate in evidenta asociatiei din 2009 atrag aplicarea de noi penalitati-pana la achitarea sumei cu titlu de restanta
Mentionez ca am depus o sesizare la presedintele asociatiei prin care am atras atentia cf lg230/2007 ca penalitatile sunt mai mari decit intretinerea pe lunile iun,iul,aug,sept,oct,noi, dec 2009 (doar atat am platit). Raspunsul lor a fost: SUMA penalitatilor sa nu depaseasca suma la care s-a calculat; nelamuririle mele se clarifica in instanta in dosarul de mai sus.
Am o intrebare: pot sa platesc prin ordin de plata in contul asoc doar intrtinerea pe lunile restante pt a nu genera penalitati in continuare, si sa astept hotararea cu privire la penalitati si apoi sa le platesc?
Da, puteti plati in contul bancar al asociatiei si depune in instanta dovada acestei plati.
Depuneti in instanta si dovada ca ati contestat penalizarile la presedinte asociatiei,sau solicitati ca ei sa depuna aceasta adresa, daca dvs nu mai sunteti in posesia ei.
Penalizarile nu trebuie sa depaseasca suma lunara de plata si nu totalul cotelor.