avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperarea cheltuielilor de executare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperarea cheltuielilor de executare

Asociatia noastra a fost actionata in judecata de catre furnizorul de apa ,iar dupa solutionarea procesului,acesta si-a pus in executare sentinta judecatoreasca prin intermediul unui executor.Onorariul acestuia a fost de 8000 de lei, suma deja retrasa din contul nostru bancar in decursul mai multor luni de-a lungul anului trecut.
Intrebarea mea este : cum recuperam aceste sume? De la restantieri( cu peste 90 de zile intarziere la plata), de la toti membrii asociatiei?Stabilim acest lucru in adunarea generala?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:25, 14 Ianuarie 2011
Asociatia de ce nu a platit facturile furnizorului? Din cauza restantierilor, nu? Pai si atunci nu e normal ca acestia sa plateasca si executorul?
Intrebarea mea este insa: daca ati avut bani de executor, de ce n-ati platit mai inainte de a se pune in executare hotararea, factura furnizorului?

Si nu mai zic de faptul ca trebuia actionati in judecata restantierii.....
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
elga50, moderator
Cred ca nu m-am facut inteleasa.Furnizorul a angajat executorul pentru ducerea la indeplinire a sentintei,dar banii pentru plata executorului ne-au fost retrasi noua din cont.Si da ,bineinteles ca am actionat in judecata restantierii , dar in sentintele impotriva restantierilor nostrii judecatorul a prevazut doar sumele solicitate de noi( cote de intretinere si penalitatile aferente).Nu am putut prevedea ca vor aparea alte cheltuieli ulterioare incheierii proceselor cu restantierii nostri.
Pai furnizorul cum a avut acces la conturile dv. ca sa isi traga sumele necesare platii executorului judecatoresc? Daca nu exista un ordin de tragere a acestor sume dintr-un cont strain (al dv.) nimeni din lumea asta nu poate trage bani din contul altuia.
Se pare ca ati avut bani dar nu ati achitat serviciile pentru ca acestea trebuiau stinse cu bani incasati de la locatari ! In aceste conditii, daca ati avut bani dar nu ati achitat sumele devenite executorii, problema este cam incurcata ........
Nu ,nu am avut toti acesti bani in cont.Ei ne-au fost retrasi de-a lungul mai multor luni din anul trecut,pe masura ce ne-au intrat si noua in cont din popririle facute asupra veniturilor restantierilor nostri.
Si ,doamna Elga ar trebui sa stiti ca atunci cand exista o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila , executorul judecatoresc care pune in executare sentinta instituie poprire pe conturile bancare ale paratului(in cazul de fata aceasta este asociatia de proprietari) pana la recuperarea totala a sumelor,inclusiv a cheltuielilor de executare.
Totusi , intrebarea mea era : cine plateste aceste sume? De la cine le recuperam?

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari in imposibilitate de plata. mroby mroby Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu Asociatiile de proprietari. In cazul in care, o asociatie intra in imposibilitate de plata a facturilor, din ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata mikioana mikioana Buna ziua! As dori daca se poate sa ma ajutati sau sa-mi dati un sfat cu privire la o problema care a aparut in asociatia de proprietari la care sunt cenzor ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari - actionare in instanta si cheltuieli de judecata taipan19 taipan19 Buna ziua! Pe data de 18.10.2010 am fost actionat in instanta de catre asociatia de proprietari pentru intarzierea la plata intretinerii cu mai mult de 90 de ... (vezi toată discuția)