avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare judecatoreasca a unei asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari

Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a castigat si a declansat urmarirea silita imobiliara. Presedintele asociatiei de proprietari ne cere sa ii comunicam: "toate veniturile (loc de munca) sau venituri din pensii si asigurari sociale, urmand sa fiti executati silit fiecare in parte corespunzator cotei parti indivize comune pe care o detinem in proprietate". Noi avem cheltuielile platite la zi. Intrebari:
- este normal sa ne ceara "toate veniturile (loc de munca) sau venituri din pensii si asigurari sociale"?
- la ce ma ajuta sa fiu in asociatia de proprietari? Pot sa ies din asociatie (cu riscul renuntarii la partile comune sau cum le-o mai fi zicand)? Ce pierd daca ies din asociatie?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:40, 12 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Fata de asociatia de proprietari furnizorul nu poate actiona cu executarea silita decat pe conturile bancare sau pe cashul din casa.
In consecinta, dv., ca proprietari persoane fizice nu puteti fi executati silit in niciun fel, deci nici nu e legal sa vi se ceara de catre asociatie datele personale.
De altfel degeaba vi se cer intrucat serviciul financiar de la locul de munca nu ar putea face poprire pe salariu sau, in cazul pensionarilor, casa de pensii pe pensii, decat daca hotararea judecatoreasca ar fi emisa pe numele dv.

In cazul descris de dv, asociatia ar fi trebuit sa dea in judecata restantierii cu debite mai vechi de 90 de zile, pe fiecare in parte, si numai in acest fel acestor persoane li s-ar fi putut face poprire pe salarii sau pensii.
Nici acum nu-i tarziu s-o faca, dar ar trebui sa se grabeasca cu demersurile deoarece aceste procese se pot lungi in functie de complexitatea cazurilor.
Corecte raspunsuri. Mie mi se pare ca cineva de acolo vrea sa paseze "gaina" in curtea altuia.. :slap:
Va multumesc pentru raspuns. Clar si concis.
O zi buna,
Dan.
Cu o mica intarziere:
Presedintele a ramas cam singut in aceasta ecuatie. Ar mai avea un ajutor de la membrii com. executiv - sa-si declare veniturile, sa aduca adeverinte si cupoane de pensie de la toti si sa meraga la Termoficare sa le faca popriri pe salarii-pensie, astfel ca cu alta ocazie sa nu se mai intample asa ceva. Mare tupeu tre' sa ai sa ceri asa ceva oamenilor, cand el era ales de vecini sa le apere interesul...

Alte discuții în legătură

Restante furnizori grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii luis29 luis29 Buna ziua, Am si eu doua intrebari daca se poate sa-mi raspundeti: 1. as vrea sa stiu daca o persoana este datoare la asociatia de propietari iar asociatia ... (vezi toată discuția)