avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante furnizori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante furnizori

Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere lista cu toti proproetarii din asociatie . In ce baza poate fi executat proprietarul, daca intre acesta si furnizor nu exista un contract. Multumesc!
Furnizorul de servicii in temeiul hotararii judecatoresti poate dispune executarea silita respectiv poprire pe conturile asociatiei de proprietari care a fost partea reclamata in actiune si impotriva careia instanta de judecata a pronuntat hotararea de obligare plata debite acumulate
Pai si de la cine vreti sa recupereze debitul, nu sunteti asociatie de proprietari?
Banuiesc ca aveti restantieri, sau a fugit casierul cu banii, sau ceva s-a intamplat daca ati ajuns in aceasta situatie, daca este proasta gestionare a asociatiei sunteti direct raspunzatori.
Daca aveti restantieri trebuia sa ii dati in judecata, pentru a nu ajunge sa plateasca cei care sunt buni platnici.
Explicatia este urmatoarea: cand debitorul nu are bani sau bunuri care pot fi executate, dar are de primit bani de la terti acestia pot fi popriti in limita sumelor datorate.
Fiindca legislatia romaneasca este asa cum este (incorect facuta) executorul va pune poprire pe salariile propietarilor in limita sumelor lunare datoarate la intretinere, recuperand in felul acesta ocolit datoriile catre furnizori.

Este bine sa va grabiti sa platiti restanta catre funizor deoarece executarea tertilor presupune cheltuieli suplimentare pe care tot Asociatia (propietarii) le va plati si pe care va fi greu sa le recuperati ulterior de la restantieri.
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
Carturarul, utilizator
Multumesc!
De ce sa execute toti proprietarii si nu pe cei cu datorii. Executorul poate esalona datoria, pentru ca si asociatia la randul, ei este in procese de judecata cu marii datornici?
Furnizorul de utilitati nu are un contract cu fiecare proprietar, ei au DOAR cu asociatia, asociatie care are un comitet, un presedinte, care sunt raspunzatori pentru ca nu au dat in judecata pe restantieri (am si spus ca este proasta gestionare), la 90 de zile trebuiau sa fie dati in judecata si nu se ajungea in aceasta situatie, schimbati conducerea cu cineva care sa se si implice...

Alte discuții în legătură

Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)
Validare poprire REMUS70 REMUS70 Am primit o citatie si la obiectul dosarului scrie :validare poprire ce presupune ? (vezi toată discuția)