avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare datorii

Buna ziua,

Am si eu doua intrebari daca se poate sa-mi raspundeti:
1. as vrea sa stiu daca o persoana este datoare la asociatia de propietari iar asociatia de propietari este datoare la un furnizor de servicii acest furnizor poate sa aplice regula cu tertul poprit asupra persoanei fizice?
2. se poate face o cesiune de creante intre asociatia de propietari si un furnizor in urma careia furnizorul de servicii sa se indrepte direct asupra persoanei care este datoare la asociatia de propietari?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 10:33, 22 Octombrie 2012
1-Nu, deoarece raportul juridic este incheiat intre persoanele juridice-executant/prestator=furnizor de servicii si beneficiar=asociatia de proprietari
2-Nu ,deoarece nu exista raport juridic intre persoana juridica=furnizorul de servicii si persoana fizica=proprietar rau platnic
3-Furnizorul de servicii se putea indrepta cu pretentii direct impotriva rau platnicului in situatia in care exista raport juridic incheiat intre cei 2
Si daca asociatia de propietari are o hotarare judecatoreaasca pentru recuperarea datoriei de la o persoana fizica din cadrul asociatiei si cedeaza aceasta hotarare, poate gresesc cu exprimarea, furnizorului de servicii (furnizor care la randul lui are hotarare asupra asociatiei pentru recuperarea datoriilor - administratorul spune ceva de genul ca nu are bani sa puna in executare hotararea si atunci o da furnizorului in cuantumul datoriei) pentru a recupera el datoria urmand sa o scada la final din datoria asociatiei fata de furnizor..se poate?
1Administratorul de imobil nu are autoritatea si competenta sa dispuna modalitatea de recuperare restante acumulate de catre proprietari sau de asociatia de proprietari fata de terti
2-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele asociatiei,care in cadrul comitetului executiv poate analiza variantele de recuperare restante
Cheltuielile de executare se achita de catre debitor=rau platnicul asociatiei de proprietari
@luis29,
La toate intrebarile puse de dumneavoastra raspunsul meu este pozitiv. Asociatia poate incheia o conventie cu furnizorul pentru ca acesta sa se ocupe de recuperarea restantelor de la proprietarii cu restante catre asociatie.
Noi si nu numai noi am primit adresa din partea furnizorului de energie termica exact in acest sens. Avand in vedere ca asociatiile de proprietari nu au fonduri, nu au juristii lor, nu se pricep..., furnizorul de energie termica, avand juristii sai salariati, s-au oferit sa initieze chiar ei actiune in instanta impotriva restantierilor membri ai asociatiilor de proprietari.
Sigur ca pentru a legaliza aceasta actiune au cerut asociatiei cateva documente: adresa, copii ale listelor de plata, situatia debitelor si a penalizarilor, alte documente ale asociatiei. La dosarul in instanta se folosesc si de contractul de furnizare incheiat in furnizor si asociatie.
In Bucuresti asa ceva nu este posibil.
Nici RADET, nici Apa Nova nu fac asemenea servicii asociatiilor.

Alte discuții în legătură

Restante furnizori grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere ... (vezi toată discuția)
Suntem somati de apanova. eu sunt la zi. cum ma pot proteja? Cuculica Cuculica Avem multi restantieri care nu platesc cu lunile. Administratorul si presedintele actual pretind ca nu au bani sa ii actioneze in justitie, au obtinut si ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)