avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperarea cheltuielilor de executare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperarea cheltuielilor de executare

Asociatia noastra a fost actionata in judecata de catre furnizorul de apa ,iar dupa solutionarea procesului,acesta si-a pus in executare sentinta judecatoreasca prin intermediul unui executor.Onorariul acestuia a fost de 8000 de lei, suma deja retrasa din contul nostru bancar in decursul mai multor luni de-a lungul anului trecut.
Intrebarea mea este : cum recuperam aceste sume? De la restantieri( cu peste 90 de zile intarziere la plata), de la toti membrii asociatiei?Stabilim acest lucru in adunarea generala?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:25, 14 Ianuarie 2011
Am patit-o si noi in 2009. In anul 2007 am achita unui furnizor restantele dar cu intarziere si ne-au calculat si facturat penalizari destul de consistente. Asa ca in 2008 ne-au dat in judecata pentru aceste penalizari. Au castigat in Judecatorie. Noi am contestat si-am ajuns la recurs in Tribunal. Numai ca intre timp ei au apelat la executor si ne-au luat tot ce aveam in cont. am anuntat atunci pe toti sa nu mai faca plati in cont la banaca pentru ca nise luau imediat de catre aceste furnizor.
Ne-am judecat si in 2010 am castigat procesul la recurs. Furnizorul ne-a dat banii inapoi si ne-a platit si cheltuielile de judecata.
Oricum, noi intre timp am aplicat penalizari, am intenta procese restantierilor si am adunat ceva bani. Daca pierdeam definitiv procesul si eram obligati sa platim penalizarile, cheltuielile de judecata, executorul ..., faceam toate aceste plati din sumele adunate pana atunci si cele care urma sa le mai incasam prin aplicarea penalizarilor, din chirii, din alte venituri si alte fonduri.
Poate am raspuns si intrebarii dv. dar raspund concret.
Cine plateste aceste sume?
Asociatia le plateste din contul in banca sau sumele din casa.
De la cine le recuperam?
Sumele se recupereaza in primul rand de la restantieri, apoi de la cei vinovati de neplata la timp daca au avut bani (administrator, presedinte, membri comitet, cenzor). Daca totusi nu au fost bani in casa sau cont, restantierii sau fostii restantieri au vandut, au plecat in strainatate sau pe lumea cealalta, trebuie sa contribuie toti proprietarii chiar daca nu au avut restante, ca altfel vi se iau fortat banii, nu o sa puteti achita alti furnizori si vi se opresc utilitatile cu toate ca proprietarii sunt cu platile la zi.
Spuneti dv.
[....]Nu am putut prevedea ca vor aparea alte cheltuieli ulterioare incheierii proceselor cu restantierii nostri.

Mda, acum trebuie sa dregeti busuiocul!
Faceti o adunare generala si hotarati acolo cui trebuie imputate aceste sume, intrucat sunt procese diferite.
Parerea mea este ca aceste sume sa fie cerute restantierilor, dar asta ca propunere in AG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari in imposibilitate de plata. mroby mroby Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu Asociatiile de proprietari. In cazul in care, o asociatie intra in imposibilitate de plata a facturilor, din ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata mikioana mikioana Buna ziua! As dori daca se poate sa ma ajutati sau sa-mi dati un sfat cu privire la o problema care a aparut in asociatia de proprietari la care sunt cenzor ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari - actionare in instanta si cheltuieli de judecata taipan19 taipan19 Buna ziua! Pe data de 18.10.2010 am fost actionat in instanta de catre asociatia de proprietari pentru intarzierea la plata intretinerii cu mai mult de 90 de ... (vezi toată discuția)