avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Activitate VargaSzilard

Activitate VargaSzilard

Va multumesc pentru raspunsuri.

Cu stima,
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.

Referitor la pct. 2 din raspunsul Dumneavoastra: daca am inteles bine, este posibil ca mama in perioada oct. 2012-aprilie 2013 sa primeasca CCC2 + 600 lei/luna, iar eu sa incep CCC3 din aprilie 2013, CCR3 fiind calculat conform castigurilor mele salariale din perioada oct. 2011-oct. 2012. (sau conform castigurilor din perioada aprilie 2012-aprilie2013???)
Urmand sa fiu in CCC3 pana in octombrie 2013, cand ma voi intoarce la locul de munca si in perioada noiembrie 2013-octombrie 2014 voi primi: salariu castigat + 500 Lei/luna.
Iar mama sa se reintoarca la lucru din aprilie 2013, va primi doar salariul aferent.
Buna ziua tuturor.

Intai sa prezint situatia: sotia este in concediu crestere copil (CCR) cu cel de-al doilea copil pana in aprilie 2013 (a ales CCR de 2 ani).
Zilele acestea trebuie sa se nasca si al treilea copilas.:-)))
Sotia, fiind in CCR din 2009 (cu primul copil - fiind o perioada de 1 luna "libera" intre CCR primul copil si CCR al doilea copil - si al doilea copil), ar dori sa se re-intoarca la locul de munca, eu as opta pentru CCR pentru al treilea copil. Sa notam cu CCR2 CCR pentru al doilera copil si cu CCR3 CCR pentru al treilea copil.
"Problema" este perioada octombrie 2012-aprilie 2013.

Aceasta perioada de suprapunere este cea care "ne baga in ceata".

Am urmatoarele intrebari:
1. daca sotia este in CCR2, eu nu pot sa optez pentru CCR3 incepand din octombrie 2012?
2. daca in perioada de suprapunere CCR2 si CCR3 sotia solicita plata pentru CCR3 si se intoarce la locul de munca din aprilie 2013, eu nu mai pot sa solicit CCR3 din aprilie 2013?

Cu respect,