avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Activitate nickkolae

Activitate nickkolae

Răspuns la discuția poprire pe cont bancar
Va multumesc pentru raspuns. Dar.are diploma de licenta,e inginer, are drept de munca. nu o face pentru ca nu vrea. de acest citat ce ziceti? nu se incadreaza?
Conform Legii nr.288/2004 studiile universitare au fost impartite pe 3 cicluri:
- Ciclul I - studii universitare de licenta (3-4 ani)
- Ciclul II- studii universitare de masterat (1-2 ani)
- Ciclul III - studii universitare de doctorat (3 ani)
iar HG nr.404/2006 reglementeaza ciclul II- masteratul. Acest ciclu nu este obligatoriu decat pentru cei care vor sa urmeze neaparat ciclul III - doctoratul.
deasemenea Legea nr.288/2004, art.4 alin.6 precizeaza ca - Studiile universitare de licenta - ciclul I -asigura un nivel de calificare adecvat exercitarii unei profesii in vederea insertiei pe piata fortei de munca , prin cunostinte generale si de specialitate corespunzatoare.
Iar art.6 din Legea 288/2004 precizeaza ca- Diploma acordata dupa finalitatea studiilor universitare de licenta , atesta ca titularul acesteia a dobandit cunostinte si competente generale si de specialitate , precum si abilitati cognitive specific profesiei.

Deci masteranzii nu se afla in nevoie neavand putinta unui castig din munca , deoarece studiile universitare de licenta asigura un nivel adecvat exercitatii unei profesii in vederea insertiei pe piata fortei de munca prin cunostinte generale si de specialitate corespunzatoare iar cursurile de masterat sunt de 14 ore pe saptamana , organizate in Weekend si in cursul saptamanii dupa ora 18.00 permitand masteranzilor sa-si castige existenta printr-un castig din munca avand deja o profesie obtinuta in urma studiilor.
Masteratul nu face parte din categoria studiilor obligatorii și nu poate reprezenta in instanta motivele unei scolarizarii elementare cu privire la pregatirea profesionala a unui adult.

Are drept la întreţinere numai acela care se află în nevoie, neavînd putinţa unui cîştig din muncă, din cauza incapacităţii de a munci.
Buna ziua. Ma numesc Nicolae B. De vreo doi ani sunt rezident intr-o tara araba. Fiul meu in varsta de 24 de ani, m-a dat in judecata sa- i platesc o pensie de intretinere deoarece urmeaza un curs de master. Dupa terminarea facultatii, curs de zi, 4 ani, nu i-am mai dat nici un ban avand drept de munca conform legii 288, art. 4, alin. 6. Acum, ma trezesc cu o poprire pe contul din banca facuta de un executor judecatoresc. Vreau sa mentionez ca pentru aceasta hotarare si nici de aceasta poprire nu am fost instiintat pe nici o cale. adresa pe care o am in Romania este aceiasi pe care o are fiul meu, dar eu nu am mai locuit acolo de cel putin 2 ani. Vreau sa imi da-ti un sfat sau ce e de facut in acest caz. Va multumesc.