Buna ziua,
Scuze pentru ca am fost putin absent la discutie.
Exact acesta a fost si raspunsul Dnei Contabile. Spatiul respectiv intra sub 230/2007 in concluzie nu se pot aplica penalitati decat sub incidenta legii 230/2007.
Din pacate in discutia cu dumnealui acest argument nu a fost indestulator. Dumnealui sustine faptul ca asociatia fiind proprietarul spatiului poate decide orice fel de penalitate doreste.
Am cerut lamuriri in aceasta privinta nu pentru ca doresc sa nu platesc, sa raman restantier sau sa fiu de rea vointa, ci pentru ca sunt de parere ca ar trebui sa respectam legea si sa avem putin respect si fata de semenele nostru si sa nu abuzam de functie cand este cazul.
Tin sa va multumesc pentru sugestii!
Poate m-ati inteles gresit, nu doresc sa fiu absurd, accept orice parere.
Nu sunt restantier si nu imi propun acest lucru. Am discutat cu presedintele mai multe variante dar nici nu vrea sa ia in considerare. Este destul de rigid.
Aceasta intrebare vine dupa discutia cu un contabil de asociatie care sustine faptul ca nu se poate aplica altfel de penalitati decat cele din 230/2007 - penalitati impuse apartamentelor.
Speram sa gasesc pe acest forum sugestii sau idei care sa ma ajute in a argumenta o eventuala perioada de "gratie" cum o are orice apartament in raport cu asociatia.
Acum va intreb si eu - fara suparare - Daca am merge "din prima" la avocati sau specialisti, in general, ce rost ar mai avea site-urile de profil ca acesta?
Ca o paranteza credeam ca aici pot gasi, specialisti care ma pot indruma, cel putin asta este marketingul pe care se bazeaza avocatnet.ro :)
Intrebarea era daca se poate considera cumva o decizie absurda/ilegala din partea asociatiei ? Intrucat uscatoria fiind un spatiu comun cu alta destinatie nu ar trebui sa se aplice acelasi principiu de penalizari ca pentru apartamente?
Fond de rulment - Adica pe o parte sunt privit ca un apartament dar pe alta parte ca spatiu comercial. Sub ce incidenta legala ar intra recomandarea Dvs. Multumesc,
Buna ziua, in situatia in care am inchiriat o uscatorie de la parterul blocului mi se poate impune penalitati la intretinere diferite fata de restul apartamentelor? Precizez ca inchirierea este facuta prin contract de inchiriere intre Societate si Asociatie unde este stipulat faptul ca incep sa platesc penalitati din momentul in care am intarziat plata in prima saptamana din luna. Multumesc pentru sfaturi,
Buna ziua,
Da, este vorba de modificarea a mai mult de 50% din contract doar ca nu stiam exact impunerea legala. Va multumesc frumos!
Dar ma gandeam sa ocolesc situatia unui act aditional de inchidere si apoi semnarea unui contract nou.
Buna ziua,
As dori o parere specializata privind modificarea intregului continut al unui contract de prestari servicii printr-un act aditional de forma:
"ACT ADITIONAL Nr. ......../...................
Parţile contractante X si X
Convin prin prezentul Act Aditional, modificarea Contractului de Prestari Servicii Nr. ......... / Data ......... dupa cum urmeaza:
Continutul Contractului va fi modificat si inlocuit in totalitate de urmatoarele definitii:" ?
Va multumesc!
Am citit legea 230 si din pacate nu apare infiintarea obligatorie. Partea cu OARECUM este argumentul pe care il tot scot in fata anumite persoane din anturajul "administratorului". Asa se intampla cand se creeaza clici. Este modelul tipic romanesc.
Va multumesc pentru ajutor.
Multumesc pentru raspuns.
Din pacate nu exista nici un fel de registru in care sa se poata inregistra cereri,sesizari etc.
speram sa pot gasi un raspuns pe forum. Cand am fost la primarie cei de acolo au zis ca nu au nici o legatura cu asociatiile de locatari si trebuie sa facem trecerea la asociatie de proprietari dar totusi nu au fost in stare sa-mi spuna dupa ce lege se ghideaza o asociatie de locatari si unde scrie ca este obligatoriu sa se faca trecerea de la locatari la proprietari. Cei din bloc nici nu vor sa auda de asa ceva sub pretextul ca daca nu este obligatoriu nu dau bani degeaba in plus.
Situatia este una tipic romaneasca iar faptul ca nu am argumente legislative se pare ca o sa tot platesc nejustificat niste sume calculate la abac.
Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil care detine statutul de asociatie de locatari.
In ce baza legala as putea cere recalcularea listei de intretinere pentru apartamentul in care locuiesc in conditiile in care consider ca sunt sume enorme pe care le am de plata si administratorul face calculul partinitor (acolitii au sume mici restul au sume mari de plata) .
Uitandu-ma peste legea 230/2007 am constata ca lucrurile sunt mai simple in cazul Asociatiilor de Proprietari dar nu stiu in baza carei legi functioneaza o asociatie de locatari. Doresc sa ma documentez pentru a lua masurile necesare in vederea stabilirii calculului corect la intretinere.
Sper ca puteti sa ma ajutati cu un raspuns in aceasta privinta as fi recunoascator.
Va multumesc!