Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil care detine statutul de asociatie de locatari.
In ce baza legala as putea cere recalcularea listei de intretinere pentru apartamentul in care locuiesc in conditiile in care consider ca sunt sume enorme pe care le am de plata si administratorul face calculul partinitor (acolitii au sume mici restul au sume mari de plata) .
Uitandu-ma peste legea 230/2007 am constata ca lucrurile sunt mai simple in cazul Asociatiilor de Proprietari dar nu stiu in baza carei legi functioneaza o asociatie de locatari. Doresc sa ma documentez pentru a lua masurile necesare in vederea stabilirii calculului corect la intretinere.
Sper ca puteti sa ma ajutati cu un raspuns in aceasta privinta as fi recunoascator.
Va multumesc!
Intocmiti o sesizare, in doua exemplare, catre presedintele asociatiei respective, in care contestati sumele afisate pe listele de plata.
Un exemplar sa ramana la dv cu numarul de inregistrare si semnatura celui care va primeste sesizarea: administartor, casier, presedinte...
Asteptati raspunsul si in functie de acesta adresati-va apoi primariei, la compartimentul ce se ocupa de asociatii de proprietari si care se ocupa si de asociatii de locatari.
Multumesc pentru raspuns.
Din pacate nu exista nici un fel de registru in care sa se poata inregistra cereri,sesizari etc.
speram sa pot gasi un raspuns pe forum. Cand am fost la primarie cei de acolo au zis ca nu au nici o legatura cu asociatiile de locatari si trebuie sa facem trecerea la asociatie de proprietari dar totusi nu au fost in stare sa-mi spuna dupa ce lege se ghideaza o asociatie de locatari si unde scrie ca este obligatoriu sa se faca trecerea de la locatari la proprietari. Cei din bloc nici nu vor sa auda de asa ceva sub pretextul ca daca nu este obligatoriu nu dau bani degeaba in plus.
Situatia este una tipic romaneasca iar faptul ca nu am argumente legislative se pare ca o sa tot platesc nejustificat niste sume calculate la abac.
Am citit legea 230 si din pacate nu apare infiintarea obligatorie. Partea cu OARECUM este argumentul pe care il tot scot in fata anumite persoane din anturajul "administratorului". Asa se intampla cand se creeaza clici. Este modelul tipic romanesc.