Este obligatoriu ca presedintele sa conduca (sa modereze) discutiile in cadrul Adunarii Generale? Noi, locatarii, am dori sa numim pe altcineva din randul nostru, o persoana neutra, insa nu gasesc temei legal in Legea 230/2007 si nici in HG 1588/2007. Puteti sa ma ajutati?
Indeobste AG o conduce cel care a convocat-o, dar nu e obligatoriu.
Puteti alege pe altcineva. Dar aveti argumente? Ca neutralitatea nu este un argument. Ori faci parte din comitet, ori nu faci parte.
Sper ca nu va ganditi la o persoana straina de asociatie...
Nu. Ne gandim sa nominalizam un proprietar-locatar din cadrul Asociatiei noastre. Motivul este ca de fiecare data cand modereaza actualul presedinte iese scandal si haos...ceea ce ii convine de minune, fiindca nu e interesat sa raspunda la intrebarile noastre.
Daca este AG anuala, nu prea vad cine s-o conduca, pentru ca e de dat raportul anual (darea de seama), de supus la vot bugetul de venituri si cheltuieli pe anul urmator, eventual si alegerea unui nou comitet si a unui nou presedinte, deci puncte de discutie, in principal, despre activitatea asociatiei.
V-am spus, poate s-o conduca oricine, dar va trebui sa vorbeasca mai mult presedintele, asa ca, daca e sa iasa scandal, tot va iesi. Ca sa diminuati acest lucru, cred ca mai important ar fi ca proprietarii sa nu-l incite la scandal, chestiune care e aproape imposibil de realizat, iar conducerea sedintei de altcineva capabil sa modereze dialogul este o misie aproape imposibila.
Puteti incerca totusi. Nu exista o referire legala specifica acestui lucru, e mai mult subinteleasa.
Bun. Ar fi varianta sa o modereze delegatul de la Primarie, care teoretic ar trebui sa fie impartial. Macar il responsabilizam intrucat, din pacate, locatarii au observat o oarecare atitudine partinitoare a acestuia fata de presedintele asociatiei...