simonadrg a scris:
In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de 33 de proprietari. Din acestia 9 au fost de acord cu salariul. In tot acest timp, presedintele nu si-a indeplinit nici una dintre obligatiile prevazute de Legea 230/2007, motiv ptr care noi, proprietarii, am intocmit un tabel cu propunerea de a-i elimina salariul presedintelui, tabel in care au fost obtinute 22 de semnaturi, deci peste 50 % +1 cat era minimul necesar. Cum putem sa punem in executare propunerea facuta pe tabel?
Din relatarea dv se vede ca in 2008 adunarea generala a stabilit "salariul" presedintelui (de fapt indemnizatia) si nu si-a stabilit singur aceasta suma. Si aceasta suma a fost stabilita cu votul a 90% din proprietarii prezenti la adunare. Daca adunarea nu a fost statutara (convocata si reconvocata) si dv nu ati fost deacord cu hotararea, trebuia sa o contestati in termen de 45 de zile . Acum, dupa 2 ani, asa cum s-a mai precizat puteti sa luati o hotarare in adunarea generala ordinara, anuala sau cu acel tabel puteti convoca o adunare generala extraordinara.
Ca sa respectarti legea anuntati convocarea, ora , data, locul, ordinea de zi...
Daca aveti nemultumiri si presedintele chiar nu-si indeplineste atributiunile, hotarati in adunarea generala alegerea altui presedinte si/sau alti membri in comitet.
Referitor la indemnizatie, tot adunarea generala poate sa hotarasca o suma mai mare sau mai mica si cu acordul noului presedinte. Munca voluntara nu prea se mai practica. Functia onorifica e o gluma deoarece eu nu ma simt deloc onorat sa fiu sunat de 10 ori pe zi la telefon, sa fiu tras la raspundere pentru orice avarie, orice divergenta intre vecini, oricand se blocheaza liftul sau cand se opreste apa in tot cartierul. Nu ma simt deloc onorat sa merg in instanta cu vecinii restantieri care nu vor sau nu pot sa-si plateasca restantele. Si nu pot merge in instanta nepregatit, ci trebuie sa muncesc o saptamana la documentatia anexata dosarului si-apoi sa stau cate o zi intreaga la fiecare termen la judecatorie, tot dupa o pregatire si alte documente.
Asa ca daca vreti si puteti autopropuneti-va presedinte in adunarea generala, cu sau fara indemnizatie. Munca trebuie sa o faca cineva. Important este sa se si priceapa si mai ales sa vrea.