avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitate accept asociatie locatari schimbare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitate accept asociatie locatari schimbare destinatie spatiu locuit

Buna seara,

Locuiesc intr-un bloc vechi cu cateva apartamente. Noul proprietar al unuia dintre apartamente doreste deschiderea unui punct de lucru pentru firma sa in apartamentul respectiv iar unul dintre actele necesare este . Asociatia noastra este de locatari si nu de proprietari. Unul dintre actele necesare este "Aviz/Accept conform Legii nr. 230/2007 " ([ link extern ] ?

Multumesc !

V
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:01, 22 Iunie 2015
Legea nr 230/2007 vizeaza activitatea asociatiilor de proprietari
Contactati reprezentantii registrului comertului,detaliati problema ca locuiti in imobil la nivelul caruia nu este constituita asociatie de proprietari ci de locatari,care functioneaza in temeiul disp L nr 114/1996 si vedeti care este punctul acestora de vedere daca accepta acordul asociatiei dvs de locatari
Aplicati aceeasi metoda ca si in cazul existentei asociatiei de proprietari. Cel ce doreste sa-si stabileasca sediul social ori sa deschida un punct de lucru in apartament, sa depuna o cerere la presedintele asociatiei.
Acelasi proprietar sa mearga cu formularul la vecinii de sus, jos, stanga, dreapta si sa obtina acordul lor prin semnatura pe formular. Apoi pe acelasi formulat isi poate da acordul asociatia prin semnatura presedintelui si administartorului.
Daca are aceste semnaturi poate merge apoi la Registrul Comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord stabilire punct de lucru martineugen martineugen Atat asociatia de proprietari cat si eu personal in calitate de presedinte am fost dati in judecata ca nu am fost deacord sa pun viza pe un formular de la ... (vezi toată discuția)
Acord proprietari limitrofi stabilire sediu social in imobil Andreea101 Andreea101 Locuiesc intr-un bloc. In apartamentul exact de deasupra mea se doreste infiintarea unui birou (cel putin asa mi s-a zis, nu stiu sigur). Eu nu mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Acord pentru societate comerciala in apartament valiilie valiilie O societate comerciala poate functiona intr-un apartament doar cu acordul celorlalati proprietari? Care proprietari, de pe palier, scara, bloc? Ce acte ... (vezi toată discuția)