avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acord proprietari limitrofi stabilire sediu social in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acord proprietari limitrofi stabilire sediu social in imobil

Locuiesc intr-un bloc. In apartamentul exact de deasupra mea se doreste infiintarea unui birou (cel putin asa mi s-a zis, nu stiu sigur). Eu nu mi-am dat acordul, iar administratorul asociatiei de proprietari s-a ocupat cu strangerea de semnaturi si a facut un alt tabel cu locatarii in care eu nu mai figurez, iar tabelul in care am semnat ca nu sunt de acord cu infiintarea societatii l-a distrus. Am vrut sa las o cerere in care aduceam la cunostinta asociatiei de proprietari ca nu sunt de acord cu infiintarea societatii respective si nu a vrut sa mi-o primeasca. Mi-a zis ca se poate infiinta si fara acordul meu deoarece a telefonat la primarie si i s-a spus (citez) “daca intr-un bloc unul este batut in cap si nu vrea sa semneze, iar ceilalti vecini sunt de acord, se poate face si fara acordul acestuia”.
Ce pot sa fac mai departe ?
Multumesc!
PS: Sunt o persoana singura, pensionata pe caz de boala, am nevoie de liniste, iar de 2 ani de cand au cumparat acest apartament mi-au facut numai neplaceri.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:43, 30 Martie 2013
Pentru a se stabili un sediu social într-un imobil cu destinatie de locuinţă este necesar acordul vecinilor sus, jos, stânga, dreapta. Fără acest acord nu se poate stabili sediul social, este un formular special care trebuie să fie semnat de proprietarii apartamentelor limitrofe şi care se depune la Registrul Comerţului.
Baza legală art. 42 din legea nr. 230 din 2007 : "Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii".
Dacă a semnat altcineva în locul dumneavoastră în acel formular, se poate vorbi de săvârşirea infracţiunii de fals, iar cel care foloseşte formularul cunoscând că nu este semnătura dumneavoastră poate fi învinuit de uz de fals.


Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social al firmei mancipri mancipri intr-un bloc de locuinte , sunt necesare aprobarile vecinilor in cazul in care cineva are sediul social al unei firme in apartamentul proprietate personala ? (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala in spatiu comercial aflat la parteul unui bloc. dahole dahole doresc sa infiintez o societate comerciala noua, care va avea sediul intr-un spatiu comercial (din constructie avand aceasta destinatie) aflat la parteul unui ... (vezi toată discuția)