avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sediu social al firmei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sediu social al firmei

intr-un bloc de locuinte , sunt necesare aprobarile vecinilor in cazul in care cineva are sediul social al unei firme in apartamentul proprietate personala ?
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 07:57, 23 Aprilie 2010
In momentul de fata da. In trecut nu erau aceste prevederi. Astfel, in momentul de fata la intocmirea unei societati este nevoie de acordul vecinilor.
Legea 230/2007 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari:
"Art. 42. - Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţa iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării. "
nu avem asociatie de proprietari . este vorba de o vecina care are numai sediul social al firmei la ea acasa si functioneaza cu o alimentara in alt cartier. de aceia am intrebat : este legal sa aiba sediul social in apartamentul ei , fara a avea aprobarea vecinilor ? daca nu cui ne putem adresa ?
Depinde cat de veche este firma. Dca a apucat vechile norme, nu i-a trebuit.
La Registrul Comertului, in acest moment pentru constituirea unei firme, daca sediul social declarat este intr-un condominium, este obligatoriu acceptul vecinilor limitrofi (sus, jos, stanga, dreapta), semnat de presedinte, nu de la tot blocul si nu de la comitetul executiv (este un formular special la ORC).
Dca nu aveti asociatie de proprietari, este suficienta semnatura celor patru vecini de pereti sau de palier.
Daca are in apartament numai sediul social, cu ce va deranjeaza pe Dv., de ce vreti s-o reclamati? E aceeasi persoana cu gratiile la fereastra?

Alte discuții în legătură

Problema cu acordul proprietarilor coloanei de gaze.... StefanStelian StefanStelian Am hotarat de curand sa fac demersurile necesare pentru bransarea la coloana de gaze din scara blocului in vederea montarii unei centrale de ... (vezi toată discuția)
Bransament gaze dulby dulby doresc sa ma bransez la coloana de gaze(la bloc),daca exista o persoana care nu este de acord(nu semneaza) ce se poate face ? (vezi toată discuția)
Sediu social in boxa Andrei_Micu Andrei_Micu Buna ziua. Este posibila inregistrarea sediului social in boxa aflata in subsolul unui bloc de locuinte avand in vedere ca exista act de vanzare cumparare si ... (vezi toată discuția)