avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sediu social in boxa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sediu social in boxa

Buna ziua. Este posibila inregistrarea sediului social in boxa aflata in subsolul unui bloc de locuinte avand in vedere ca exista act de vanzare cumparare si intabulare? Mentionez ca boxa este proprietate personala. In acest caz mai este nevoie de acordul vecinilor sau al asociatiei? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:54, 18 Ianuarie 2016
Daca spatiul este proprietate privata,respectiv nu mai face parte din partea comuna de imobil de locuit in comun,nu este necesar acordul vecinilor sau al asociatiei de proprietari
Eu nu as spune chiar asa, sa va explic:
- dvs. spuneti ca boxa este proprietate personala, intabulata, etc. da? si ca nu v-ar trebui acordul vecinilor, desi boxa dvs. se afla in imobil, adica mai aveti vecini pe-acolo...
- dar apartamentul in care locuiti este proprietate personala, este intabulat, da si va trebuie acordul vecinilor si a as. prop., da?
Asadar, pentru a avea sediul social in locuinta va trebuie acordul vecinilor, sus-jos, dreapta-stanga. La fel se intampla si pentru a muta sediul social in boxa.
Insa v-as intreba, care ar fi problema cu vecinii? Explicati-le despre ce este vorba, apoi cu formularul special de la RC, mergeti la as. prop. pentru semnatura si stampila.
Formularul il puteti descarca de pe site-ul RC.
Succes!
In cazul in care ar trebui acordul vecinilor:
-jos:nimic
-sus:culoar acces intrare (nu sunt apartamente la parter)
-stanga-drepta: camerele tehnice ale blocului
Nu stiu exact cui m-as putea adresa in cazul acesta. Asociatia de proprietari nu e formata inca, blocul a fost dat in folosinta de 4 luni.
Nu detin apartament in bloc, ci doar spatiul de depozitare (boxa) de 10mp.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
Andrei_Micu, utilizator

Opinia mea este sa faceti sediul social la dvs. in apartament, nu va complicati cu boxa.
Este adevarat ca sunt niste zvonuri ca sediile sociale maresc impozitul locuintei, insa am citit clar, ca daca firma nu are activitate in locuinta, impozitul ramane la valoarea stabilita de catre CL.
Descarcati formularul, il completati, vedeti ce vecini aveti (la locuinta), le explicati ca acest document va este necesar doar pentru primirea corespondentei.
Mergeti la R.Comertului si incercati sa discutati aceasta problema cu inspectorul care va intocmeste dosarul firmei, ca nu aveti constituita as. prop. Poate va ajuta dezvoltatorul... nu stiu ce sa spun.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social firma poparlan poparlan buna seara, as dori sa stiu care sunt obligatiile fata de asociatie a unei firme care vrea sa-si faca sediul social in bloc, si care este baza legala care se ... (vezi toată discuția)
Sediu social Iliemarinescu Iliemarinescu Dacă am împuternicire de la notar, pot sa completez cererea in numele meu pentru sediu social și sa atașez pe urma o copie de buletin a proprietarului ... (vezi toată discuția)
Sediul social in apartament Spetcus Spetcus Buna ziua! Doresc sa inregistrez sediul social al firmei mele pe adresa din bulentin. Am acordul vecinilor, dar presedintele blocului impreuna cu comitetul ... (vezi toată discuția)