avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare societate comerciala in spatiu comercial ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare societate comerciala in spatiu comercial aflat la parteul unui bloc.

doresc sa infiintez o societate comerciala noua, care va avea sediul intr-un spatiu comercial (din constructie avand aceasta destinatie) aflat la parteul unui bloc. este vorba de un magazin de birotica-papetarie.
spatiul comercial se invecineaza cu alte spatii comerciale in plan orizontal, cu un subsol si un apartament de locuit, in plan vertical.
Intrebarea este: am nevoie de acordul vecinului de deasupra sau al asociatiei de proprietari la infiintarea firmei?
Ca precizare importanta, accesul in spatiul in cauza nu se face prin scara blocului sau prin parti comune ale acestuia ci direct din strada.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 16:11, 24 Februarie 2012
parerea mea este ca nu este necesar acordul deoarece conf.art.42 legea 230/2007 acest acord se impune doar atunci cind este schimbata destinatia spatiului fata de proiectul initial; or in cazul dvs. aceasta schimbare nu are loc, deoarece din constructie este spatiu comercial.
Insa la registru vi se va cere acel formular cu acordul, in care eu cred ca ar trebui sa treceti datele asociatiei care sa avizeze faptul ca nu are loc schimbarea destinatiei, lista cu vecinii nu o mai completati.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
eugen82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecini spatiu comercial sala fitness parter bloc nou realog realog Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc nou construit cu destinatie spatiu comercial de la administratia dezvoltatorului. Totodata am infiintat ... (vezi toată discuția)
Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Spatiu cu destinatie comerciala la subsolul unui bloc, ce conditii trebuie sa indeplineasca? MagdaPurice MagdaPurice Buna ziua! Ajutati-ma va rog sa inteleg ce conditii trebuie sa indeplineasca un spatiu pentru a fi \"cu destinatie comerciala\" din constructie? Eu stau la ... (vezi toată discuția)