avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acord vecini spatiu comercial sala fitness parter bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acord vecini spatiu comercial sala fitness parter bloc nou

Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc nou construit cu destinatie spatiu comercial de la administratia dezvoltatorului.
Totodata am infiintat un SRL ptr a putea porni o sala de fitness ptr femei in acest spatiu comercial.Am aflat de la avocatul care a infiintat firma in cauza ca la deschiderea punctului de lucru vom avea nevoie de semnaturile vecinilor pe plan orizontal si vertical.Parterul acestui bloc in cauza are 4 astfel de spatii comerciale din care in unul dintre ele functioneaza un magazin de haine de mai bine de un an de zile iar celelalte doua nu sunt inchiriate apartinand in continuare de administratia dezvoltatorului.Spatiul in care doresc sa deschid sala de fitness are deasupra doi vecini (unul din vecini are apart pe aprox.20% din supraf spatiului iar celalalt pe restul).Noi am obtinut acordul prin semnatura de la cei cu care ne invecinam pe plan orizontal (adica de la cele 3 spatii comerciale existente) iar pe plan vertical doar de la vecinul de deasupra care are apartamentul pe aprox 80% din suprafata spatiului meu comercial celalalt nu vrea sa semneze sub nici o forma...ce pot face in acest moment ptr a putea continua totusi sa deschid aceasta sala? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena.chi , utilizator 10:17, 26 Octombrie 2017
In mod normal, daca spatiul din actul de proprietate spune ca este cu destinatie comerciala nu va mai trebuie acordul vecinilor.
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
ContSters259670, utilizator
Va trebuie acordul vecinilor direct afectati.
Aveti la indemana 2 variante -calea amiabila sa va utilizati dexteritatea manageriala in directia determinarii darii acordului,fie actiune in instanta
Conform legii 230/2007 avizul trebuie numai cand se schimba destinatia spatiului de locuit, adica din locuinta il faceti spatiu comercial sau sediu social sau punct de lucru... Cand are prin constructie destinatia de spatiu comercial nu mai trebuie acoordul vecinilor !
Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
ContSters259670, utilizator
La parterul blocului nostru este un spatiu comercial, la fiecare schimbare de chirias cel care vine si deschide (magazin alimentar) cere acordul vecinilor, cred ca o fac de fraieri, daca luam in calcul sfaturile utilizatorului @unmoeglich.
Deci nu cereti acordul, dar nici nu veti deschide usile salii de fitness.

Alte discuții în legătură

Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)
Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! locuiesc într-un apartament cu spațiu comercial ... Iuliaa30 Iuliaa30 Bună ziua! Locuiesc într-un apartament cu spațiu comercial dedesubt, proprietarul va deschide o sala de forță, de o.luna ma terorizează cu spartul ... (vezi toată discuția)