avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ...

Bună seara!
Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, respectiv pe orizontala? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 13:08, 1 Decembrie 2020
Pentru analiza si eventualraspuns la obiect este necesar in primul rand sa precizati care este statutul spatiului unde intentionati deschiderea cabinetului medical?In poiectul imobilului de locuit in comun spatiu figureza drept spatiu coercial sau este spatiu cu destinatia de locuinta?


Drlauracristescu a scris:

Bună seara!
Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, respectiv pe orizontala? Vă mulțumesc!


Nu numai al vecinilor de proximitate, exista o procedura legala (chiar daca schimbati destinatia spatiului din locuinta in spatiu comercial, sau din spatiu comercial cu o destinatie in spatiu comercial cu o alta destinatie) :
Articolul 40
(1)Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, prezente in proiectul initial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
(2)Odata cu acordul mentionat la alin. (1), proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane.
(3)O copie a conventiei prevazute la alin. (2) se inmaneaza presedintelui asociatiei de proprietari in vederea anexarii acesteia la acordul de asociere.
[ link extern ]


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . sunt deținătorul unui cabinet stomatologic care ... SennaAyr SennaAyr Buna ziua . Sunt deținătorul unui cabinet stomatologic care funcționează de 12 ani într-un apartament de bloc la parter . Doresc sa ofer spre închiriere ... (vezi toată discuția)