avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ...

Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe verticala si orizontala, pe verticala am doi vecini iar orizonal este scara de langa, alti doi vecini, si sunt doi pereti care desparte plus spatiu intre, dar pare ca e acelasi bloc. Trebuie acordul si celor doi din scara vecina? Sau doar din scara unde am apartamentul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:14, 27 Septembrie 2022
Daca sunt din acelasi condominiu de asociatie, trebuie si de la ei.
Legea 196/2018 mai spune in plus si de alte cerinte:
Articolul 40
(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.
(2) Odată cu acordul menționat la alin. (1), proprietarii direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării și proprietarul care solicită acordul pentru schimbarea destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință semnează și o convenție cu privire la declararea activității care se va desfășura în spațiul respectiv, precum și numărul de persoane în funcție de care vor fi calculate cheltuielile pe număr de persoane.
(3) O copie a convenției prevăzute la alin. (2) se înmânează președintelui asociației de proprietari în vederea anexării acesteia la acordul de asociere.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pentru înființarea unui cabinet de asistență ... Lenuta1969 Lenuta1969 Bună ziua! Pentru înființarea unui Cabinet de asistență socială intr-un apartament, am nevoie de acordul vecinilor sau al Asociației de locatari? ... (vezi toată discuția)