Atat asociatia de proprietari cat si eu personal in calitate de presedinte am fost dati in judecata ca nu am fost deacord sa pun viza pe un formular de la camera de comert ,intrucat nu a respectat art.42 din legea 230/2007.Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie ? Va multumesc .
Nu conteaza pentru ce s-a solicitat acel acord, important este motivatia refuzului dvs.
Problema esenţială de soluţionat în instanta este aceea dacă refuzul asociatiei poate fi catalogat sau nu ca un abuz de drept si care ar trebui sancţionat în vreun fel.
Cum a scris si freeelis trebuie sa motivati refuzul.
Daca a intocmit un proiect a obtinut acordul vecinilor pe verticala si orizontala nu aveti de ce sa refuzati sai dati acceptul,mai ales daca mai exista si alte spatii comerciale aflate in bloc.
Aveti mare grija pt ca se poate sa fiti sanctionati dvs si asociatia.
Referitor la art 42 nu cred ca il incalca daca va cerut acordul ci il respecta,poate ca va cerut acordul asociatie si urmeaza sal ia si de la proprietari sau invers
astept detalii ale problemei dvs
In data de 24.01.2015 uzufractara,(nudul proprietar fiind fiul ei ) mi-a cerut verbal sa aplic o viza pe un formular de la Camera de Comert Sibiu prin care doreste sa-si deschida in apartament intr-o camera deja amenajata o frizerie si un coafor .Mergand la fata locului am remarcat ca sau facut deja modificari dupa cum urmeaza : o camera de 12 mp i-a fost schimbata destinatiea din locuibil in punct de lucru,,frizeie coafor''cu toate utilajele aferente a facut o alta intrare separata de casa scarii existenta , sia montat o copertina legandu-se de balconul vecinului de deasupra, fapt ptr. care proprietarul ia facut reclamatie scrisa la Primarie.
Am rugat-o sa-mi arate aprobarile conform legii plus ca pe formularul de Camera de Comert existau doar 2 semnaturi, proprietarul din stanga si cel de deasupra .Proprietarul din dreapta fiind plecat la munca in strainatate. Imputernicitul notarial al Proprietarullui din dreapta a refuzat categoric sa-i dea aviz favorabil. Nu mi-a aratat absolut nimic