avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... punct de lucru in apartament , parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

punct de lucru in apartament , parter

Buna ziua,
am cumparat cu sotia un apartament la parterul unui bloc pentru infiintarea unui punct de lucru (coafor). Sotia are o Intreprindere Individuala cu sediul in alta locatie. Am luat de la Camera de Comert formularul pentru strangere de semnaturi pe scara si am obtinut 18 semnaturi din 19. Refuza o persoana sa dea semnatura pe motiv ca se face galagie. Nu se invecineaza cu apartamentul nostru, dar intrarea vrem sa o facem prin scara blocului si una din camerele persoanei este pe casa scarii. Daca o ignoram si deschidem activitatea la ce ne putem astepta daca ne da in judecata?
Cel mai recent răspuns: olivottom , utilizator 19:52, 9 Mai 2013
Sunt situatii in care vecinul care nu a dat acordul ,staruie in pretentia a nu ii fi presjudiciate drepturile,inclusiv prin acte si actiuni in instanta
Este de preferat anterior demararii activitatii sa gasiti modalitatea de a determina vecinul sa dea acordul,eventual explicand acestuia ca activitatea care urmeaza a se presta se va realiza in spatiu va fi realizata in conditiile si limitele legale,inclusiv prin protejarea fonica a peretilor exteriori invecinati cu alte proprietati
Pentru deschiderea unui punct de lucru, pe formularul de la Registrul comertului, trebuie sa-si dea acordul numai vecinii direct afectati si nu toti vecinii dintr-o scara sau bloc. Apoi, dupa obtinerea prin semnatura a acordului acestora (vecini pe plan orizontal si vertical), pe acelasi formular avizeaza si presedintele/administratorul asociatiei de proprietari.
Cititi cu atentie acel formular:
[ link extern ]
De la registrul Comertului mi s-a spus ca daca faceam intrarea din exterior direct in apartament trebuia sa iau acordul pe verticala si pe orizontala, si de aceea am specificat la problema mea ca vrem sa facem intrarea prin scara blocului, apartamentul este pe partea opusa a scarii. Persoana care se opune nu este nici pe orizontala nici pe verticala cu apartamentul nostru. Ne poate da in judecata?
Imi cer scuze daca insist, dar vreau sa stiu sigur ce ma asteapta.
Pai nu aveti treaba cu persoana respectiva daca nu este imediat deasupra dumneavoastra sau la acelasi nivel cu dumneavoastra. Insist si eu si va reamintesc sa va uitati pe acel formular unde o sa vedeti ca se ia acordul doar de la vecinii din imediata apropiere pe verticala si pe orizontala. Nu de la alti vecini.
As mai completa ca avnd intrarea comuna cu proprietarii, ar putea sa se creeze un mic disconfort, dar care se poate "estompa" prin incheierea unei conventii intre firma dvs. si as. proprietari, prin care sa preluati niste cheltuieli suplimentare si ma gandesc la cheltuieli de curatenie pe casa scarii, cheltuieli cu diferentele in scara la apa/canal, daca acestea se repartizeaza pe nr. de persoane (aici ma refer la clientii dvs. care participa la consumul de apa/canal). In fine, sunt lucruri pe care le puteti discuta/negocia cu oamenii din scara (comitetul de scara), apoi sa mergeti sa "bateti in cuie" acea conventie, la as. prop.
Succes!

Alte discuții în legătură

Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)
Achiziționare spațiu imobiliar Lacra22 Lacra22 Bună seara! Doresc să achiziționez un imobil care este trecut în cartea funciară ca fiind spațiu pentru birouri. Aș dori să deschid un salon: ... (vezi toată discuția)