avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Achiziționare spațiu imobiliar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Achiziționare spațiu imobiliar

Bună seara!
Doresc să achiziționez un imobil care este trecut în cartea funciară ca fiind spațiu pentru birouri. Aș dori să deschid un salon: frizerie, coafor. Trebuie schimbată destinația în spațiu comercial pentru a putea presta servicii? E nevoie și de acordul vecinilor? Acest spațiu a fost uscatorie în blocul respectiv, la parter. Care ar fi pașii de urmat? Aștept cu interes răspunsul. Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 August 2023
Lacra22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:32, 7 August 2023
Buna ziua, spatiu pentru birouri inseamna spatiu comercial. Pentru stabilirea sediului/punctului de lucru al sc in acel imobil daca desfasurati acolo activitate, aveti nevoie de acordul vecinilor daca imobilul este situat la bloc.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conteaza si ce activitate se desfasoara acolo, iar legea spune ca pentru schimbarea destinatiei "spațiilor cu altă destinații decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului " sunt necesare citeva avize/acorduri :

Articolul 40
(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.
(2) Odată cu acordul menționat la alin. (1), proprietarii direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării și proprietarul care solicită acordul pentru schimbarea destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință semnează și o convenție cu privire la declararea activității care se va desfășura în spațiul respectiv, precum și numărul de persoane în funcție de care vor fi calculate cheltuielile pe număr de persoane.
(3) O copie a convenției prevăzute la alin. (2) se înmânează președintelui asociației de proprietari în vederea anexării acesteia la acordul de asociere.
[ link extern ]
Lacra22 a scris:

Bună seara!
Doresc să achiziționez un imobil care este trecut în cartea funciară ca fiind spațiu pentru birouri. Aș dori să deschid un salon: frizerie, coafor. Trebuie schimbată destinația în spațiu comercial pentru a putea presta servicii? E nevoie și de acordul vecinilor? Acest spațiu a fost uscatorie în blocul respectiv, la parter. Care ar fi pașii de urmat? Aștept cu interes răspunsul. Mulțumesc!

Ultima modificare: Vineri, 4 August 2023
latka, utilizator
"Cineva" - care nu stie despre ce este in propozitie, il "articuleaza" pe dom. @latka cu un minus de toata frumusetea.
Din ce cauza/ Pentru ca a raspuns corect si la obiect, da?
Acum sa va zic parerea mea:
1. Nu inteleg cum dvs. @Lacra22, vreti sa achizitionati ... un imobil care este trecut în cartea funciară ca fiind spațiu pentru birouri, cand de fapt acest "imobil" face parte dintr-un imobil - probabil un bloc, iar acel spatiu, este de fapt ...Acest spațiu a fost uscatorie în blocul respectiv, la parter. Dar, sa zicem ca asa este...
2. Deschiderea unui salon de frizerie-coafor, este o activitate care nu ar incurca cu nimic proprietarii vecini, pentru ca nu produceti zgomote, galagie, etc., asa ca mergeti la asociatia care gestioneaza imobilul cu cererea dvs. de inchiriere, obtineti avizul favorabil de la vecinii direct afectati (asa zice legea, ca sunt direct afectati), apoi acordul com. ex. este aprope implicit. Si asa cum a remarcat si dl. moderator, ca impreuna cu asociatia, sa urmariti prev. art. 40.
Pentru ca la asemenea saloane, se consuma, de obicei mai multa apa, verificati ca apometrul/apometrele sa fie in regula, sa fie sigilate si stabiliti modul de citire si raportare a indecsilor. La fel si la energie electrica.
In rest, toate bune si sa aveti spor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu comercial in locuinta crissfdc crissfdc Buna, Am vazut in legea 230/2007 ca citez \"Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de ... (vezi toată discuția)
Infiintare frizerie coafor in apartament mihaiomc mihaiomc Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat... vecinul meu perete in perete, dintr-un imobil de locunite (24 apartamente) vrea sa-si deschida o frizerie - ... (vezi toată discuția)