Buna,
Am vazut in legea 230/2007 ca citez "Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii." Intrebarea mea e care sunt pasii urmatori, dupa obtinerea avizului Comitetului Executiv si a semnaturilor proprietarilor direct afectati. E vorba despre schimbarea destinatiei din USCATORIE in spatiu de locuit a unui spatiu de la parterul unui bloc cu locuinte. Uscatoria a fost amenajata ca si spatiu de locuit - bucatarie, baie, hol si are toate utilitatile: curent, gaz, apa, canalizare etc precum si numar postal de la Primarie. Singura problema ca in CF apare ca si: spatiu comercial - uscatorie.
Intr-un bloc de locuinte uscatoria de la parter este spatiu comercial?
Eu stiam ca uscatoria face parte din proprietatea comuna a blocului.
Nu sunt proprietari in acel bloc?
A fost vreodata, in trecut, schimbata destinatia din uscatorie in spatiu comercial si apoi s-a desfiintat acesta, ramanand nefolosit?
Vreti s-o cumparati sau ce?
@elga50: Uscatoria este cumparat si intabulata pe subsemnatul. A fost achizitionata in anul 2006 prin hotarare judecatoreasca deoarece facea parte din proprietatea comuna a blocului. Modificarile in ceea ce priveste utilitatile si amenajarile interioare au fost facute dupa aceea. In CF apare scris redau: " spatiu comercial - uscatorie". Nu ia fost schimbata destinatia. Asa a fost de la constructia blocului.
@gabescu: Printr-o procedura similara? Am acceptul vecinilor directi si al asociatiei. Pasii urmatori sunt .....?
Schimbarea destinatiei spatiului se realizeaza prin procedura inversa fata de aceea de uscatorie.
In evidentele fiscale cum figureaza spatiul?Care este cota indiviza aferenta ?