Am o nelamurire si sper sa ma ajutati:Nu mi-a fost comunicat pv de contraventie prin care mi s-a retinut permisul de conducere in termenul legal de o luna(apropo luna de cate zile trebuie sa fie?se considera si ziua cand a fost incheiat pv?).As dori sa-mi pot recupera permisul inapoi.Daca contest in instanta faptul ca nu mi-a fost comunicat,mi se elibereaza certificat de grefa?Sau trebuie sa fac rost de pv si sa contest cele mentionate in acesta pt a putea primi certificatul de grefa?Daca contest doar faptul ca nu mi-a fost comunicat in termenul legal,trebuie sa astept pana se pronunta instanta,sau pot solicita prin plangere si restituirea permisului de conducere?Va multumesc anticipat!
Va multumesc pt explicatii.Deci sustineti ca avand in vedere matja de eroare as putea castiga in instanta.Daca ati urmarit ce am postat la inceputul topicului,as dori,daca puteti sa-mi oferiti raspunsuri.Va multumesc anticipat.
Ce inseamna comunicarea procesului verbal?Daca presupun ca mi l-a expediat recomandat prin posta dar eu nu am primit avizul din diferite motive,si recomandata se intoarce inapoi,se considera ca nu am fost instiintat,corect?Astept cu nerabdare raspunsul dvs.
dupa cum scrie in og2/2001 d-le cyan pv trebuie comunicat contravenientului,adica acesta trebuie sa semneze de primire,sau este afisat la domiciliu avand semnatura unui martor(vecin).
Buna ziua.Am o speta:acum o luna am fost amendat de politia rutiera pentru viteza(103km/h) si mi s-a retinut si permisul de conducere.Am refuzat sa semnez si nu am luat pv de contraventie.Daca procesul verbal nu mi-a fost comunicat in termenul legal de o luna potrivit OG.2/2001,ce cale de atac am pentru a mi se prescrie procesul verbal si pentru a-mi recupera permisul de conducere?Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dvs.